Ako država dozvoli, park Svetog Save izgledaće ovako! (animirani video)

Ukoliko Ministarstvo privrede odobri zahtev čelnika GO Medijana da sufinansira obnovu parka Svetog Save na Bulevaru Nemanjića, ova oaza prirode bi mogla da izgleda potpuno drugačije.

 

U planu je, kako navode, izgradnja novih fontana i mobilijara, potpuna obnova travnatih površina i drastična promena samog izgleda parka.

U Upravi ove opštine istakli su da je plan za čitav projekat već poslat Vladi, i da bi država trebalo da učestvuje sa polovinom sredstava, odnosno da uplati na račun 10 miliona dinara.

Sve smo smislili, a ogromna fontana, koja će koštati osam miliona dinara, biće u obliku krsta a imaćemo i svetleću fontanu, i svi mobilijari, koji su trenutno u katastrofalnom stanju biće popravljeni. Biće i napravljeni novi, tako da će Medijanci ali i sve Nišlije moći da zaista uživaju u naše parku, koji je jedan od najlepših u ovom delu zemlje, rekao je Milan Krstić, predsednik GO Medijana.

Osim ovih, u planu je da opština sredi i mobilijare na čitavoj svojoj teritoriji, a za to će, kako kažu, iskoristiti sredstva dodeljena iz gradske kase.

N.M.

3 Comments

  1. Zauzeće najveći deo parka površinom koja se ne koristi?!?! Još i krst koji se vidi iz aviona? Fenomenalno. Fontana je u tom obliku da svi koji imaju nešto protiv ove genijalne ideje budu anatemisani od strane Medijanca koji je isplivao ko zna iz koje reke, mada mislim da nije iz Nišave. Park ljudima na korišćenje (otvoreni bioskop, deca koja se slobodno igraju u travi…).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *