Alarmantno: Policija reagovala za vikend u 17 slučajeva nasilja u porodici u Nišu

Samo u toku proteklog vikenda, niški socijalni radnici imali su dvadesetak zajedničkih intervencija sa policijom, prilikom kojih su nasilnici u porodici, istog trenutka udaljavani iz kuća u kojima žive. Od samog početka primene novog Zakona o zaštiti žrtava nasilja, nadležni su do sada primili čak stotinak poziva i prijava!

Prema rečima čelnika Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu, radnica koja je bila dežurna prošlog vikenda, zajedno sa priadnicima niške policijske uprave, reagovala je na čak 17 poziva za prijavu fizičkog nasilja, nakon čega su nasilnici odmah udaljavani od ostatka porodice.

Iako se svi borimo i učestvujemo da sprečimo nasilje, ipak je i dalje, prema ovim podacima, zabrinjavajuća, posebno nakon onih užasnih događaja u prestonici, tako da smo i mi uveli sve dodatne mere kako bi povećali bezbednost, a sada je i procedura viđanja u kontrolisanim uslovima dosta rigoroznija, potvrdio je Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad.

Po nalogu države, od početka nedelje primetno je pojačano prisustvo obezbeđenja u samom objektu Centra, a kako tvrde u Upravi, u dogovoru sa loklanom samopravom, uskoro će i na samom ulazu biti postavljen skener za metal. Navode da su „panik tasteri“ već instalirani unutar objekta, kao i da će u obe prostorije za kontrolisano viđanje dece od strane jednog od roditelja, ubuduće će obavezno biti prisutni uniformisani policajci.

N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *