Aleks Kelman nastupa u Nišu

Ruski bend Alex Kelman prvi put nastupa u Srbiji i održaće koncert u niškom klubu Black Stage u ponedeljak 7. septembra u 21 čas. Ulaz košta 200 dinara.

alex

Alex Kelman Band neguje nezavisni pop sa visokim udelom elektronike – poznatiji kao indietronic zvuk. Alex Kelman je lider kultnog ruskog sastava PUNK TV, koji je magazin Rolling Stone nazvao „ruski Chemical Brothers“. Za razliku od beskompromisnih elektro-pankera iz Punk TV, Alex Kelman u spoju sa nežnijim senzibilitetom Marine Kelman i Ane Parfenove stvara svežu i zanimljivu muziku koja je u svetskim vrhovima ovog žanra po svim kriterijumima.

Alex Kelman je indie/electro-pop projekat multitalentovanog sibirskog muzičara Aleksa Kelmana, koji je bio član nekoliko poznatih ruskih indie grupa, između ostalih i legendarnog indietronic banda Punk TV, čiji je i osnivač. DJ-ingom je počeo da se bavi 1996. od kada je binu delio sa Bonaparte, Unkle, Bondage Fairies, Dub FX, Happy Mondays, Peaches, Toro y Moi i mnoštvom priznatih indie izvođača. Rezident je Ice Cream Disco partija, na kojima kombinuje indietronic, disco i techno. Muzika koju u novom projektu stvaraju Aleks Kelman (gitara, bas, semplovi), Marina Kelman (klavijature, sint) i Ana Parfenova (vokal) mešavina je energičnih plesnih ritmova, melodičnih gitara i klavijatura i zavodljivog vokala. Bend je do sada objavio dva EP albuma, „Songs Of Fake And Distortion“ (2014) i „Vintage“ (2015), a trenutno su na promotivnoj evropskoj turneji u okviru koje će posetiti i Srbiju. Nakon Novog Sada i Beograda grupa odlazi u Zaječar, gde će u nedelju u Omladinskom centru Zaječar održati koncert, nakon čega će zaječarska publika biti u prilici da čuje i energičan Aleksov DJ set. Alex Kelman u ponedeljak od 21h nastupa u niškom klubu “Black Stage”.

I.Antović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *