Aleksandar Vučić dolazi u Niš 25. aprila

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić posetiće Niš 25. aprila, najavili su poverenik za Srpsku naprednu stranku Zvezdasn Milovanović i gradonačelnik Niša, Darko Bulatović na zajedničkoj konferenciji za novinare danas u prostorijama stranke.

Vučić prilikom obilaska prve faze u „Leoniju“

Oni su rekli da će predsednik Vučić tog dana doći da otvori drugu fazu radova u fabrici kablova „Leoni“.

Zvezdan Milovanović i Darko Bulatović (arhivska slika)

Ranija najava njegovog dolaska bila je zasnovana na tome da će doći u Niš da bi lično Nišlijama objasnio zašto je dobro da vlasništvo aerodroma „Konstantin Veliki“ pređe u ruke Republike Srbije.

Gradsko veće je odlučilo da izglasa otuđenje aerodroma, ali sednica Skupštine grada ovim povodom je odložena.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović na konferenciji je kazao da postoji više razloga zbog kojih aerodrom mora da predje u vlasništvo države i dodao da je na prvom mestu to što grad od pre devet godina ima ugovornu obavezu za upis vlaništva nad aerodromom, a nije u stanju da je ispuni.

Razlog je i to što je su dalji razvoj i održavanje aerodroma potrebni milioni i milioni evra, odnosno prema procenama ministarstva saobraćaja skoro 20 miliona evra, a grad nema toliko para u budžetu“, rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, budžet grada ne može da isprati goruće probleme gradjana pojedinih naselja, kao što je problem plavljenja naselja 9. maj, a grad je u 2017. godini izdvojio za rad aerodroma 230 miliona dinara, kako bi aerodrom imao dobitak od 35 miliona dinara.

Država je sve ovo vreme obezbedjivala da aerodrom u Nišu funkcioniše. Činjenica je da je povećanje broja putnika posledica uloge države koja je omogućila da lou-kost kompanije sleću na niški aerodrom, u smislu da je ta mogućnost beogradskom aerodromu u jednom momentu bila uskraćena“, rekao je Bulatović.

On je kazao da su predstavnici grada i države najmanje godinu dana vodili razgovori o tome šta je najbolje za aerodrom.

Prema Bulatovićevim rečima, grad je dobio čvrta uveravanja da će svi kapaciteti i linije aerodroma biti zadržani a da će biti nastavljena ulaganja u aerodrom, poput ulaganja u proširenje terminalne zgrade i izgradnju kontrolnog tornja.

M.S. / agencije

1 Comment

  1. Veterani i radnici tj. ratnici i radnici , možda će av, av , da ponese torbe s’ pare !!!! Red je da vam opet ponovo i nanovo kaže da će vam isplati sve što vam pripada ! „Prem’te se , sprem’te …“ i dočekajte ga sa ovom pesmom „na usnama“ a može i usklikom „Pomoz Bog… “ , ne znam šta vam se pada ili sve pada , na um !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *