Aleksić u Nišu: Kada oslobodimo Niš onda ćemo osloboditi i Srbiju

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i narodni poslanik Miroslav Aleksić, posetio je Niš i tom prilikom naglasio bitnost decentralizacije, jer kako ističe, nema razvoja Srbije ako se ne razvije svaki njen deo. Dodaje da će od 2. juna Niš postati servis građana i svakog čoveka koji tu živi, a da će gradska uprava će služiti Nišlijama.

Prilikom posete Nišu, predsednik Narodnog pokreta Srbije naglasio je da promene kreću sa juga i da građani Srbije treba da ustanu i da kažu da je dosta, jer vlast mora da služi narodu, a ne obrnuto.

„Kada oslobodimo Niš, onda ćemo osloboditi i Srbiju i uraditi važne stvari. Jedna od njih biće promena političkog sistema, da se u gradu u kome se bira gradonačelnik izabere  imenom i prezimenom, a ne da se kriju iza predsednika države. Gde su oni koji su do sada vodili Niš? Sklonjeni su jer su napravili katastrofalnu štetu i ljudi su uvideli  njihovu nesposobnost i neznanje“ – rekao je Aleksić.

Ističe i značaj decentralizacije, jer kako kaže mora da se oduzme deo moći i Beogradu.

„Moraju da se pitaju i Niš, Novi Sad i drugi gradovi, poput Kragujevca, Vranja ili Subotice. Sve može da bude drugačije i u zdravstvu, obrazovanju, poljoprivredi, ekologiji, pravosuđu. Siguran sam da će 2. juna Niš pobediti i da ćemo baš odavde pokrenuti promene“ –  kaže Aleksić.

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije, narodni poslanik i kandidat za gradonačelnika Niša ispred koalicije ,,Biramo Niš” Đorđe Stanković, podsetio je na to da su 1996. godine promene krenule sa juga, i da je tada video koliko je lepo kada se rade ispravne stvari, kada može da se pomogne ljudima i kada se menja grad.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *