Aleksinac deveti u Srbiji po brzini izdavanja građevinskih dozvola

Opština Aleksinac je na devetom mestu prema analizi Ministarstva građevina po brzini izdavanja građevinskih dozvola. Ovo je dosta visoko mesto, ako je poznato da su u konkurenciji od nekoliko stotina opština u republici.

To je vrlo zavidno mesto, biti u prvih deset opština u Srbiji i to u kategoriji sa preko 100 zahteva. To smo uspeli tako što strogo poštujemo rokove i vodimo računa o svakom zahtevu da što pre uđe u proceduru i da se obradi. Vrlo često se tu javljaju problemi koje brzo rešavamo – priča Dalibor Marković, zadužen za privredu u opštini Aleksinac.

Ova vest je svakako značajna za buduće investitore koji planiraju da ulože u ovu opštinu.

Zanimljivo je reći da su neke opštine rangirane visoko, ali zato što su imali malo zahteva. U kategoiriji do 100 zahteva je opština Babušnica koja je imala, na primer, četiri zahteva za izdavanje građevinske dozvole… Mi smo do 1. decembra imali 203 zahteva kroz objedinjenu proceduru. Koeficijent uspešne rešenosti je 91 odsto. Na današnji dan nemam ni jednog zahteva koji je u zakašnjenju. Svi su u obradi. Neke od investicija je imala i sama opština – objašnjava Marković.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj „Dobro mesto za investicije“ sufinansiran sredstvima za javno informisanje opštine Aleksinac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *