Alen Ademović nastupa za srpsku Novu 2020. godinu

U organizaciji Gradske opštine Medijana, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Vladike niškog Arsenija, počeo je ovogodišnji „Medijanin božićni kutak“, sa ciljem da se produži vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Na manifestaciji prvi put učestvuje Udruženje ZOO planet iz Niša, pa najmlađi imaju priliku da se druže sa zanimljivim životinjama.

Alen Ademović foto: you tube

Ovogodišnji „Medijanin božićni kutak“ počeo je vatrometom i narodnim igrama KUD „Abrašević“. Cilj je dočaravanje božićnog duha i negovanje tradicionalnih običaja. Manifestacija će trajati do nedelje, 12. januara u vremenu od 11 do 18 sati, na potezu Prijezdina ulica, Trg 14. oktobar i deo oko Sabornog hrama.

Tradicionalno će se organizovati doček srpske Nove godine u Svetosavskom parku.

Gradska opština Medijana je lomljenjem česnice počela praznovanje sa građanima, i kako je planirano završiće ga tradicionalnom dočekom pravoslavne Nove godine i nastupom Alena Ademovića, Nišlije, bivšeg frontmena grupe Miligram i člana orkestra Gorana Bregovića.

Predviđeno je da koncert u ponedeljak, 13. januara počne u 21 sat, nastupom grupe „Toca i bend“. Ademović sa pratećim bendom na binu izlazi u 22 sata i 30 minuta, sve do pola sata iza ponoći. Tradicionalno u ponoć, dolazak nove godine po Julijanskom kalendaru označiće vatromet. Apel je građanima da na doček ne donose pirotehnička sredstva, kako bi se izbegle neprijatne i opasne situacije.

 

promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *