ALO: Prodaju juga Srbije pomaže funkcioner iz Vlade?

Dnevnik „Alo“ danas je u štampanom izdanju objavio uznemirujući tekst za nacionalnu svest Srba gde se kaže da jedan državni sekretar pomaže Albanskim tajkunima da otkuljuju zemlju na jugu Srbije.

(KLIK ZA UVEĆANJE)

Tekst je izazvao burne reakcije jer piše da su umešani u posredovanje oko kupovine zemlje i neki funkcioneri Vlade Srbije „koji pomažu tihu okupaciju Srbije“.

Vrlo je upadljivo kako su neki ljudi iz ekonomskog resora Vlade Srbije, ali i pojedinih agencija, za vrlo kratko vremeod običnih službenika i zanatlija postali skoro tajkuni. Oni su odlično povezani sa albanskim biznismenima sa Kosova i Metohije. Njihov najbolji saradnik je jedan državni sekretar i Vlade – navodi između ostalog ovaj list.

U tekstu se navodi i da je premijer Srbije Alkeksandar Vučić, rekao da ima naznaka da neki albanski tajkuni žele srpske firme i zemlju, ali da će se potruditi da spreči nacionalne interese države.

Iz ranijih iskustava poznato je da „Alo“ objavljuje proverene činjenice, ali iz ovog teksta se naslućuje samo jedno preduzeće čija prodaja nije dovoljno jasno objašnjena, a svakako da bi ove navode trebalo da ispitaju nadležni državni organi.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *