Amerikanci donirali rendgen Dečijoj hemato-onkološkoj klinici u Nišu

Dečija hemato-onkološka klinika u Nišu dobila je danas na poklon od američke vlade mobilni rendgen aparat vredan 30.000 dolara.

Uručujući donaciju, američki ambasador Kajl Skot kazao je da su zaposleni u vojnom odeljenju ambasade prikupili novac i kupili rendgen aparat na predlog Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Današnja donacija deo je većih donacija američke Vlade u Srbiji. Veće donacije imali smo i u kardiološkom centru u Nišu jer smo mišljenja da svi građani Srbije zaslužuju lečenje najsavremenijom opremom“, izjavio je Skot.

Predsednica NURDOR-a Joland Korora kazala je da je jedino mobilni rendgen aparat nedostajao da bi Dečija hemato-onkološka klinika u Nišu bila kompletno opremljena najsavremenijom opremom.

Sada imamo sve što nam je potrebno od opreme, ali bih zamolila Ministarstvo zdravlja i Klinički centar u Nišu da zaposle još 10 medicinskih sestara i još tri lekara. Prostor je mnogo veći nego nekada, ima 750 kvadrata, a medicinsko osoblje je ostalo isto“, istakla je Korora.

Ona je dodala da je Dečija hemato-onkološka klinika u Nišu otvorena u maju, ali je počela da radi pre nekoliko dana jer se čekalo na upotrebnu dozvolu.

gradjani9n.rs/agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *