Andrija izgubio životnu bitku

Mali Andrija Stanišić iz Niša izgubio životnu bitku posle operacije u privatnopj beogradskoj bolnici  “Atlas”. Majka Mirjana  sva potresena u svom domu u naselju Branko Bjegović u Nišu kaže da su oboje izgubili tu bitku. Dečak je bolovao od deformiteta kičme koji su lekari uz pristanak roditelja prema prvim informacijama uspešno ispravili. Posle nekoliko dana nastale su komplikacije pa je hitno prebačen na Dečiju kliniku u Tiršovoj gde je, na žalost, umro pre dva dana.

Bili smo svesni rizika koji operacija nosi. I lekari su nas blagovremeno upozorili ali taj deformitet je ugrožavao život Andriji i bilo ne ophodno ne samo da mu se poboljša kvalitet života već da se spase od opasnosti koja  ga je životno ugrožavala. Nismo imali izbora. Posle konsultacija u inostranstvu i kod nas, prihvatili smo da ga operiše doktor iz „Atlasa“.  Neposredno posle operacije bili smo oduševljeni i Andrija i ja. Slikala sam ga i pokazala sam mu fotografiju na šta je rekao „Majko da li sam stvarno to ja?“. Deformitet mu je bio uspešno odklonjen. Međutim radost nam je bila kratkog veka i zamenjena je tugom – priča ova majka.

Nastale su komplikacije i Andrija je izgubio životnu bitku.

  • Ne mogu ni zbog čega da krivim lekare jer su se maksimalno trudili na operaciji koja je trajala 12 sati. Kićma mu je bila iskrivlena za 125 stepeni i ugrožavala rad srca i otalih unutrašnjih organa. Ispravili su mu deformitet kičmenog stuba ali unutrašnji organi izgleda  da nisu prihvatili nov razmeštaj a i imunitet mu je opao. Zahvalna sam lekarima na učinjenom naporu  posebno   jednom od trojice anestezoplpga koji je neprekidno dežurao pored Andrije, kaže  kroz suze ožalošćena majka Mirjana.

Tek što je napunio godinu dana, Andriji je nastradao otac nesrećnim slučajem.

Majka ga je sa 17 meseci dovela u novo pordicu u niškom nasleju Branko Bjegović u kući Lilića gde se udala. Imao je sreće da su ga prihvatili kao najrođenije.

Uzrok smrti još nije zvanično saopšten.Više javno tužilaštvo u Boegradu naložilo je obdukciju i varene isnspekcijske preglede u  bolnici ,,Atlas,, i u Tiršovoj.

Andrija je bio izuzetno bistar

Baka Jelica je takođe skrhana od bola. Između ostalih, ona je brinula o njemu kada se Mirjana udala za njenog sina.

  • Andriju je moj sin, kada se oženio Mirjanom, prihvatio je kao svoje rođeno dete. Nije ga nimalo odvajao od ćerkica koje su kasnije dobili u zajedničkom braku. Brinuo je o njemu,svakodnevno ga vozio u bolnicu,kupovao mu poklone,bicikl koji je rado vozio.Andrija ej bio izuzetno bistro,inteligentno dete,što dokazuju čćinjenice da je uprkos bolesti imao sve petice u školi i bio vrstan šahista za što je obija pohvale i nagrade na takmičenjima.Deca su ga voela u školi,dolazila s njim kod ans da s eigraju i vežbaju na kompjuru od koga je Andrija mislim bio pametniji.Nažalost opaka bolest ga je pobedila,jadikuje Andrijina baka

M.,S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *