Ansanbl „Groš“ slavi neverovatnih 29 godina postojanja!

Ansanbl „Groš“ iz Niša jedan od najboljih muzičkih bendova u Srbiji slave sutra 21. septembra, kako insistiraju, jubilej – 29 godina postojanja!

Groš sa prijateljima na nekoj od godišnjica

Već toliko godina zajedno muziciraju Nebojša Ristić (Neša Tamburica), Bojan Janković(Boka), Dragoljub ćirić(Ćira), Milutin Najdanović (Miža), Miša Jović, Bratislav Savić(Braca) i Dejan Krasić(Krasa) kao i sadašnja pevačica, Anja Pavlović. Neizostavni član ove ekipe je Nenad Anđelković Anđelko, koji trenutno živi u Atini u Grčkoj, ali kada dođe, svi se okupe u nekoj kafanici i priči nikad kraja.

Groš na jednom od nastupa na televiziji

Davne 1988. godine su počeli da sviraju i traju do danas. To je izuetan kuriozitet u Srbiji, da bilo koji kolektiv toliko dugo ostane zajedno i što je najznačajnije i danas su kompaktni.

Manje više potekli smo svi iz Akademskog hora. Krenuli su valjda, gde me nađe sad’, ko će to da se seti, Anđelko, Bojan i Neša Tamburica. I to je neki dogovor, valjda, pao u klubu Simfonijskog orkestra. Onda malo po malo i tako je krenulo da se okupimo i do danas smo na sceni, kratko nam pojašnjava Miža.

Malo je jedna knjiga da ispriča sve anegdote sa njihovih gostovanja širom Srbije i Evrope. Da njihov kombi zna da priča, bilo bi to interesantno štivo.

Nesumnjivo da ovu ekipu pre svega krasi drugarstvo i tolerancija. U svakom poslu pa i u muzičkom svetu iskrsnu problemi, usponi, padovi, ali ako je atmosfera kao u „Grošu“ onda se to kompromisom prebrodi i „teraj dalje“.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *