„Apoteka Niš“ uskoro počinje proizvodnju kozmetike!

Nakon što je resorno Ministarstvo, pre dve godine, niškoj Galenskoj laboratoriji odobrilo dozvolu za prozvodnju gotovo dve stotine domaćih lekova, koji se proizvode po svetskim receptima, a umnogome jeftinije u odnosu na proizvode stranih faramaceutskih kuća, „Apoteka Niš“ uskoro će „uplivati i u vode kozmetičke industrije“.

apoteka-nis
Laboratorija „Apoteka Niš“

Prema rečima nadležnih iz ove Ustanove, laboratorije koja spada u jednu od modernijih u zemlji, nakon zelenog svetla za spravljanje novih proizvoda- rastvorima, kapima za nos, mastima i sirupima, a koje prave moćne farmaceutske kompanije, za manje od mesec dana eksperti koji ovde rade, trebalo bi da na tržište izbace i kozmetičku liniju „Derma ekspert kosmetiks“ čiji će proizvodi biti po najvećim svetskim standardima.

To je priznanje uspeha i kvaliteta našeg rada, i naši kozmetički proizvodi pokrivaće i više od osnovnih potreba, jer ćemo osim uobičajenih preparata za masnu, suvu i normalnu kožu imati i „anti- ejdž“ program, a bićemo zaista mnogo jeftiniji, objašnjava Dimitrije Janković, direktor „Apoteka Niš“ i dodaje da je odziv na tržištu, za ove dve godine od kako rade proizvodnju odlično pokazao.

dimitrije-jankovic-dir-apoteka-nis
Dimitrije Janković, direktor Apoteka Niš

Mnogi od „novih“ proizvoda za čiju izradu je tada laboratorija dobila rešenje, odavno je vrlo tražena roba u gradskim apotekama, a ima ih i u privatnim.

Radi se o rastvorima koji imaju primenu na koži i o kapima za nos, koji su aktuelni u ovo doba godine, kao i sirupe za kašalj, koji su često reklamirani kao skupi komercijalni brendovi, a mi ih proizvodimo u potpuno istom sastavu ali mnogo jeftinije – dodaje Janković.

Podsećamo, „Apoteke Niš“ su pre dve nedelje na 22. dodeli nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost dobile “Oskar kvaliteta 2016.” a pritom su proglašene i apsolutnim pobednikom, jer od početka osnovanja konkursa, niška Ustanova je jedina dobila vie od 800 bodovnih poena.

Dragan Živanović, dugogodišnji medijski radnik navodi da je ovo ogroman pomak za Niš, ali i odlična stvar za građane.

Još pre 2 godine kada su krenuli u proizvodnju, svi smo bili svesni da ćemo konačno moći da dobijemo kvalitet po nižoj ceni, jer imamo dobre stručnjake koji rade ovde, i to u uslovima kakvih imaju najmodernije laboratorije, a kozmetički preparati biće samo „dar sa neba“ da lepši pol troši manje nego uobičajeno, kaže on.

N.Marković

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Niša

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *