Atheist rap sa proslavom 35 godina postojanja kreće iz Niša

Alternativni Kulturni Centar Fuzz u Nišu, takozvano utočište za alternativce, 2. februara u 21 sat, ugostiće legendarni pank-rok bend iz Novog Sada „Atheist rap“. Ateisti sa proslavom 35 godina kontinuiranog postojanja i rada kreću sa juga, a baš Niš ima poseban značaj za njih.

Pank-rok bend „Atheist rap“ osnovan je davne 1989. godine u Novom Sadu. Uvek sarkastični i kritički nastrojeni prema vlasti u svojim tekstovima, „Atheist Rap“ već godinama unazad puni klubove po regionu. Posle više od 30 godina stvaralaštva uz koje su odrastale mnoge generacije na ovim prostorima članovi Atheist Rap-a ne posustaju. Naprotiv, koncertno su izuzetno aktivni što i pokazuju 35 godine postojanja.

Turneju kojom obeležavamo 35 godina kontinuiranog postojanja i rada benda počinjemo u Nišu. Dođite na ovaj poseban koncert da se zajedno provozamo kroz vreme, proveselimo i prisetimo najznačajnijih pesama iz svih perioda rada benda“ – kažu iz benda.

Iz UAKC Fuzz navode da su se Ateisti prošle godine zaljubili na prvi pogled jer prostor izgleda kao da je pank u njemu nastao.

02.02. je u narodu poznatiji kao Sidovdan, dan kada je preminuo Sid Vicious (Sex pistols), a i na taj dan 1981. su osnovani KUD Idijoti, najveći i najznačajniji bend sa ovih prostora“ – navode iz AKC Fuzz.

Prvih 50 karata po promo ceni od 900 dinara može se kupiti u Komitet pivari (Kralja Stefana Prvovenčanog 11). U toku zagrevanja i posle koncerta sa razglasa će biti emitovane pesme Pistolsa i KUD Idijota u znak sećanja na bendove koji su inspirisali Ateiste. Koncert će svojim nastupom otvoriti prijateljski bend „School bus“ iz Knjaževca.

AKC FUZZ je prostor koji okuplja neafirmisane muzičare, aktiviste, udruženja i sve ljude koji žele da kreativno doprinose svetu oko sebe kroz promociju alternativne kulture. Takođe predstavlja mesto za afirmaciju umetnika i podsticanje pojedinaca i udruženja na kreativno delovanje.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *