Bahati niški vozači parkiraju tako da ni dečja kolica ne mogu proći

Jedna majka iz Niša, Milica M. poslala nam je sliku iz okoline parka Sveti Sava i oštru protesnu izjavu u kojoj navodi da bi vozači trebali da vode računa gde parkiraju automobile jer roditelji s kolicima tuda ne mogu proći kao ni kolica invalidnih lica.

foto: Milica M.

Ulaz u park i prolaz do osnovne škole. Sa jedne strane blato, sa druge parkirani automobili. Proći kolicima sa bebom – nemoguća misija! To je svakodnevna pojava, a ne samo trenutno stanje! – navela je ona između ostalog u pismu „Građaninu“.

Katastrofalna situacija u Ulici Đuke Dinić

Bahatost vozača u Nišu je još veća im kod glavne Tvrđavske pijace gde se s jedne strane ulice Đuke Dinić parkiraju automobili, a ima ih i na trotoaru.

Mi smo kontaktirali Komunalnu policiju koja nam je kazala da je za te probleme zadužena Saobraćajna policija koja bi trebala da upozorava ili uklanja nepropisno parkirane automobile.

6 Comments

 1. Ja sam u panteleju i sve sto pise je istina samo u somborski bulevar je dovoljno sirok pa moze peaaci da se krecu ali pogledajte studenicu ispred exelent kafane. Vozila na trotoaru a majke s decom i invalidi kolovozom i tako u duzini vise od sto metara.samo nas bog cuva od nesrece. Kafane treba da rade ali neka nadju nekiregularan parking a ne da nas proteruju sa trotoara.

 2. To se meni, kao majci koja vodi dvoje dece u skolu sa bebom u kolicima, desava skoro pa svaki dan! Prijavljivala sam ih nekoliko puta Komunalnoj policiji ali oni ih samo zapisu i obaveste. Posle toga nikom nista- ista meta, isto odstojanje. Za majke sa bebama mozda i nije toliko strasno, proci ce kroz blato ali za invalide u kolicima to je velika prepreka.

 3. A Somborski bulevar je posebna prica gradjanske nekulture.
  Trotoari i Biciklisticka staza od P.Crkve do As-a , sluye svemu drugo osim svojoj nameni.
  Posebno kod Kafane Grand dzipovi su zauzimaju i trotoar i bicikl.stazu i trecu traku, ali policije nema da ih kazni jer naravno ne smeju. Lakse je deci da izadju na bulevar gde svi jure i dok neko ne strada haos ce trajati.

  Grad Nis je godinama u rangu najgore planake u zemlji.

  1. Somborski buylevar je posebna prica. A tek posle studenicke ka lionu, desna traka je postala parking za sve one „face“ koje sede po kaficima… strasno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *