Bahati niški vozači parkiraju tako da ni dečja kolica ne mogu proći

Jedna majka iz Niša, Milica M. poslala nam je sliku iz okoline parka Sveti Sava i oštru protesnu izjavu u kojoj navodi da bi vozači trebali da vode računa gde parkiraju automobile jer roditelji s kolicima tuda ne mogu proći kao ni kolica invalidnih lica.

foto: Milica M.

Ulaz u park i prolaz do osnovne škole. Sa jedne strane blato, sa druge parkirani automobili. Proći kolicima sa bebom – nemoguća misija! To je svakodnevna pojava, a ne samo trenutno stanje! – navela je ona između ostalog u pismu „Građaninu“.

Katastrofalna situacija u Ulici Đuke Dinić

Bahatost vozača u Nišu je još veća im kod glavne Tvrđavske pijace gde se s jedne strane ulice Đuke Dinić parkiraju automobili, a ima ih i na trotoaru.

Mi smo kontaktirali Komunalnu policiju koja nam je kazala da je za te probleme zadužena Saobraćajna policija koja bi trebala da upozorava ili uklanja nepropisno parkirane automobile.

6 Comments

 1. Ja sam u panteleju i sve sto pise je istina samo u somborski bulevar je dovoljno sirok pa moze peaaci da se krecu ali pogledajte studenicu ispred exelent kafane. Vozila na trotoaru a majke s decom i invalidi kolovozom i tako u duzini vise od sto metara.samo nas bog cuva od nesrece. Kafane treba da rade ali neka nadju nekiregularan parking a ne da nas proteruju sa trotoara.

 2. To se meni, kao majci koja vodi dvoje dece u skolu sa bebom u kolicima, desava skoro pa svaki dan! Prijavljivala sam ih nekoliko puta Komunalnoj policiji ali oni ih samo zapisu i obaveste. Posle toga nikom nista- ista meta, isto odstojanje. Za majke sa bebama mozda i nije toliko strasno, proci ce kroz blato ali za invalide u kolicima to je velika prepreka.

 3. A Somborski bulevar je posebna prica gradjanske nekulture.
  Trotoari i Biciklisticka staza od P.Crkve do As-a , sluye svemu drugo osim svojoj nameni.
  Posebno kod Kafane Grand dzipovi su zauzimaju i trotoar i bicikl.stazu i trecu traku, ali policije nema da ih kazni jer naravno ne smeju. Lakse je deci da izadju na bulevar gde svi jure i dok neko ne strada haos ce trajati.

  Grad Nis je godinama u rangu najgore planake u zemlji.

  1. Somborski buylevar je posebna prica. A tek posle studenicke ka lionu, desna traka je postala parking za sve one „face“ koje sede po kaficima… strasno.

 4. Pa gde su sad vozila Parking Servisa?! Sad treba da reaguju u ovakvim situacijama a ne da kradu ljudima kola po gradu gde je njima zgodno!

 5. A tek u studenickoj u panteleju ispred kafane exelent svako popodne kola na trotoaru a decu vozimo kolovozom gde prolaze teski kamioni zbog blizine gradilista….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266