Baku udario autobus, a ona posle zdravstvene pomoći – odšetala kući!?

Starica od 73 godine lakše je povređena jutros, kada je na pešačkom prelazu kod niškog Osnovnog suda na nju naleteo autobus javnog gradskog prevoza. Prema prvim informacijama, žena je u svesnom stanju, ali sa povredama, za koje se isprva sumnjalo da su teške, hitno prebačena u Urgentni centar niškog Kliničkog centra. Nakon urađene hitne dijagnostike, utvrđeno je da je reč lakšim ogrebotinama i da nema težih povreda, te je „srećna“ gospođa, kako kažu u KC, sama odšetala kući.

Prema prvim informacijama koje je Građanin dobio od dežurnog lekara niške Hitne pomoći, nezgoda se dogodila oko 8 i 20, a ekipa je za nekoliko minuta već bila na licu mesta i zbrinula povređenu staricu.

Koliko smo mi mogli da konstatujemo odmah, činilo se da je reč o teškim povredama glave i noge, a sumnjali smo i na prelom, i bez obzira što je baka bila svesna, zbog njenih godina, ali i mogućnosti unutrašnjih povreda i krvarenja, prebacili smo je naravno odmah na dijagnostiku u Urgentni centar, rečeno nam je iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Prema rečima jednog od očevidaca koji se slučajno zatekao kraj zgrade Osnovnog suda, scena je isprva bila zasta neprijatna, a zbog velike lokve krvi na mestu udara.4

Nisam video udarac, tako da ne znam da li je gospođa prelazila na crveno ili zeleno pešački prelaz, ali se čuo tup udarac, nakon čega je ubrzo stigla Hitna, i zaista se nadam da će ona biti dobro, prepričava Dragan sa Durlana.

Odmah nakon prijema, urađena je hitna dijagnostika, kojom je na svu sreću utvrđeno, da vremešna Nišlijka nema nijednu unutrašnju ni težu povredu.

Odrađen je skener glave, pluća i srca, rentgen i ultrazvuk ekstremiteta i utvrđeno je da pacijent nema težih povreda, već da se samo ugruvala, tako da je, verovali ili ne, nakon detaljnog pregleda, na svoj zahtev odšetala kući, izjavili su u niškom KC.

Saobraćajna policija je za vreme uviđaja istražnih organa regulisala saobraćaj, a više detalja biće poznato nakon obavljene istrage.

N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *