Baš pravoslavno: Vatromet za Novu godinu plaćen skoro pola miliona dinara

„Građanin“ je preko Lokalnog antikorupcijskog foruma došao do dokumenta Gradske opštine Medijana u kome se vidi da je ponoćni vatromet za vreme proslave pravoslavne Nove godine plaćen skoro pola miliona dinara (468.000 dinara- sa PDV-om).

vatromet-cena

Vatromet je, nema sumnje bio „bogat“, u šta su se uverili svi prisutni na Trgu kralja Milana gde se slušao kvalitetan orjentalni ton „Orkestra za svadbe i sahrane“ Gorana Bregovića. Tu se ne postavlja samo pitanje da li je ceo taj hepening u duhu svetosavlja već i da li je potrebno u vreme štednje, smanjenja plata i penzija, poskupljenja komunalija, drastičnog pada standarda Nišlija trošiti tolika sredstva za jednu višeminutnu kinesku izmišljotinu.

Ugovor sa Medijanom– Ugovor o priređivanju vatrometa broj 031-275-2015/01 zaključen je 8. januara 2015. godine sa preduzećem MP“Tropik“ iz Novih Banovaca na osnovu najpovoljnije ponude na iznos od 468.000 dinara sa PDV-om-navodi se u dokumentu koji je dobio LAF.

Dalje tu piše da je manja suma iz budžeta potrošena od planirane, a iz dokumenta se vidi da se i opštinsko veće s tim složilo. Dakle, sprovedena je javna nabavka i prihvaćena je najniža ponuda (u skladu sa traženim uslovima), i sigurno da je „zakonski sve potkovano“, ali ostaje pitanje da li Nišlije to mogu da priušte, da li su Nišlije mogle bez tog vatrometa, a u ime toga da se socijalno ugroženim porodicama da po 10.000 dinara ili da vatromet bude jeftiniji…

Saša Markišić, koji trenutno vrši funkciju načelnika uprave opštine Medijana kaže da ta cifra nije visoka u odnosu na sume koje su ranije izdvajane za vatromete.

Mi smo dobili ponude gde se računa broj ispaljenja, visina raspršavanja i ostalo. Mi smo izabrali najjeftinije. Dugo pratim u opštini ta plaćanja za vatromete i mogu da kažem da je to kada se pogleda sa strane visoka cifra, ali ako se se želi to na manifestaciji, onda to toliko košta, čak je ovo u odnosu na ranije godine i niža cena. mi nismo probili budžet, a neki vatrometi koštaju i do milion dinara – kaže Markišić.

M.S.
foto:Radule Perišić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *