Begunac iz zatvora od Nišlija ukrao 5,6 miliona dinara u nakitu i novcu!

D.R.(39) iz okoline Sombora uhapšen je u Nišu jer je provaljivao u kuće, krao zlatni nakit u vrednosti od oko 5,6 miliona dinara! Ovaj begunac iz zatvora u Sremskoj Mitrovici „orobio“ mnoge kuće i stanove imućnih Nišlija.

On je uhvaćen u zamku na ulici u Nišu i posle spektakularne akcije policije, stavljen iza rešetaka.

Kada su policajci pokušali da ga uhapse posle opsežnih istražnih radnji, on je pružio žestok otpor, ali je savladan i uhapšen. Nesumnjivo da je ovaj lopov bio izuzetno spretan kada posle tolikog broja provala nije dopao do ruku pravde.

Od početka godine on je u Nišu izvršio 35 krivičnih dela teške krađe, kao i tri krađe prošle godine. On se ušunjavao u stanove i kuće preko balkonskih i ulaznih vrata i prozora, vršio premetačinu i krao novac i zlatni nakit. Na ovaj način vlasnike je oštetio za oko 5,6 miliona dinara, kažu u policiji.

On se pored teških krađa, tereti i za falsifikovanje ličnih isprava.

Kod njega su pronađene falsifikovane lične karte Crne Gore i Hrvatske koje je, kako se sumnja, koristio prilikom prodaje ukradenog nakita u zlatarama u Nišu, navodi policija u kojoj tvrde da je sam „tipovao“ vlasnike kuća i stanova.

U Nišu je boravio u iznajmljenom stanu, a za njim je bila raspisana poternica zbog bekstva sa izdržavanja kazne zatvora iz Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici.

Osumnjičeni je sproveden u Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *