Belom priznata kandidatura – Radićemo svi za 200 evra! (VIDEO)

Republička izborna komisija prihvatila je večeras predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića, odnosno Ljubiše Preletačevića Belog, prenose beogradski mediji. Time je ispoštovana volja najmanje 350 pristalica pokreta „Samo jako“ koji su potpisali kandidaturu kod notara u Nišu da se Luka Masimović, alijas Beli Preletačević kandiduje na izborima.

Predstavnica komisije Željka Radeta navela je danas brojne nedostake te kandidature, rekavši da je u 12.610 potpisa kod naziva predlagača nije navedena oznaka grupe gradjana.

Radeta je rekla da je u 9.965 prijava kao ime predlagača navedeno Ljubiša Preletačević Beli, „Beli – samo jako“, dok je u 2.585 priijava kao naziv predlagaca navedeno Ljubiša Preletačević „Beli – samo jako“.

Kao zamerka je navedeno i to što u nazivu predlagača kandidata Ljubiše Preletačevića Belog nije dostavljena njegova saglasnost za upotrebu ličnog imena.

Rakić Vodinelić je te navode ocenila kao apsurdne pitajući da li bi se i od grupe građana „Supermen“, „Paja Patak“ ili „Miki Maus“ tražila saglasnost o koriščenju ličnog imena.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *