Bez golova sa Černomorecom

cernomorec - radnickiFudbaleri Radničkog igrali su bez golova sa ukrajinskim Černomorecom, u drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Antaliji. U „tvrdom“ meču nije viđeno puno prilika za gol, pa kada se sve sabere čini se da je ishod najpravdeniji.

„Radnički“: Kesić, P. Jovanović, Pavlović, Živković, Kosorić, Ćulum, Marjanović, S. Petrović, A. Jovanović (kap), Stojanović, Jelić. U drugom poluvremenu u igru su ušli i Pauljević, M. Petrović, Trišović i Pejčić.

„Černomorec“: Bezotočni (kap), Santana, Fontanelo, Berger, Zubejko, K. Kovaljčuk, Bobko, Gaj, De Matos, Guini, Antonov. U nastavku šansu su dobili i Past, Kutas, Aržanov, Didenko, Riera, Rebenok, Okriašvili i Martiščuk.

U prvom poluvremenu oba tima igrala su disciplinovano i pravih prilika za gol gotovo da nije bilo. Treba istaći pokušaje Jelića i Petrovića na jednoj, te Kovaljčuka i Fontanela na drugoj strani. Ipak, daleko najbolju propustili su Ukrajinci u 35. minutu kada Fontanelo nije iskoristio penal.

Nastavak je bio neuporedivo sadržajniji. Početak je pripao Černomorecu, čiji su rezervisti uneli dosta živosti u igru svog tima. Najpre je pripretio Didenko, a najbolju priliku propustio je Aržanov koji je posle kontranapada izašao sam ispred Kesića, ali je mreža niškog tima ostala netaknuta. Nakon toga prenule su se i Nišlije, iznenada se u šansi našao Pejčić, koga su ga preduhitrili defanivci ukrajinskog tima, baš kao i Pauljevića nedugo zatim.

U 82. minutu isključen je Kosorić zbog oštrog starta nad Okriašvilijem, koga je, pošto je u pitanju prijateljski meč, zamenio Ćulum. Minut kasnije Kesić zaustavlja snažan udarac Kutasa iz daljine. Poslednju priliku u finišu meča propušta Pejčić, koji šutira sa nekih 12 metara, ali ga u poslednjem trenutku blokira Martiščuk.

Do kraja priprema u Turskoj Radnički očekuju još 4 kontrolne utakmice i to protiv rumunskog Kluža, bugarskog Ludogoreca, ukrajinskog Volina i Kairata iz Kazahstana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *