Bijenale plakata pekinške opere u Oficirskom domu

U utorak, 5. marta, u 19 sati, ljubitelji umetnosti i kulture imaće priliku da budu deo izuzetnog događaja u izložbenoj sali Oficirskog doma u Nišu. Naime, otvara se „Bijenale plakata pekinške opere“, manifestacija koja predstavlja spoj tradicionalne kineske kulture i savremenog dizajna.

Izložba će biti otvorena svečanim govorom Ivana Mišića, priznatog grafičkog dizajnera, koji u svojstvu koorganizatora izložbe u Nišu ima čast da publici predstavi koncept i značaj ove kulturne razmene. Njegovo bogato iskustvo i doprinos dizajnu dodatno naglašavaju važnost ovog događaja za umetničku scenu u Srbiji.

Posebnu težinu otvaranju izložbe daće i prisustvo dr Li Šu, predsednika selekcione komisije Bijenala. Njegovo učešće potvrđuje međunarodni karakter i prestiž Bijenala i jača kulturne veze između Srbije i Kine.

Svi zainteresovani su dobrodošli da budu deo ove jedinstvene kulturne manifestacije i da kroz umetnost plakata dožive čaroliju pekinške opere, jednog od najznačajnijih simbola kineske kulturne baštine.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *