„Bio sam trn u oku “ kaže general Pavković povodom bombardovanja Aleksinca

Peti april obeležava se u Aleksincu kao dan stradanja od NATO bombardovanja. Te večeri u 21,35 minuta palo je 7 raketa, a dve u sam centar grada i tom prilikom je poginulo 11 ljudi. Najgore su prošle ulice Dušana Trivunca i Vuka Karadžića. Grad nije mogao da se prepozna nakon bombardovanja.

Jedno od pitanja, medju meštanima Aleksinca bilo je, da li je Aleksinac gadjan zbog generala Pavkovića. To pitanje je mučilo sve pa i nas, te je redakcija aleksinac biz i produkcija „TV studio Dar–Mar“ razgovarala sa generalom Pavkovićem u finskom zatvoru. Bio je ovo prvi intervju koji je general Pavković dao posle 5 godina, ekskluzivno, samo našem mediju.

Genera Pavkovića smo direktno pitali „Da li je Aleksinac bombardovan zbog vas“? Razgovarali smo i o drugim temama kao što su 5. oktobar , njegov odnos sa Miloševićem neposredno pre i posle 5. oktobra . Kakvu je ulogu imala vojska u tom trenutku? Pitali smo ga i o njegovom odnosu sa Djindjićem kao i o pozadini ubistva premijera. Jedna od tema bio je i tadašnji predsednik Koštunica i zašto nije sprečen helihopter sa Miloševićem da ne ode u Hag, a mogao je … Izmedju ostalog pričali smo i o tadašnjoj vojsci ali i o tome, da li Srbija treba da uvede redovno služenje vojnog roka. Ceo intervju možete pogledati na youtube aleksinac biz pod naslovom „Bio sam trn u oku“.

D.S. (aleksinacbiz.com)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *