Bioskopsko prikazivanje filma o Desimiru Stanojeviću „Život je mjuzikl“

Nakon što je imala prilike da film o poznatom srpskom glumcu Desimiru Stanojeviću „Život je mjuzikl“ pogleda na Festivalu glumačkih ostvarenja i „City festu“, festivalu muzičko dokumentarnog filma, Nišlije će Deskovu životnu priču moći da pogledaju i na bioskopskom platnu. Pemijerno prikazivanje zakazano je za 24. oktobar od 18 časova u bioskopu Vilin grad.

Nakon premijere publici će se pokloniti Desimir Stanojević, ali i svi oni koji su dali svoj doprinos i učestvovali na filmu.
Film o Desimiru Desku Stanojeviću prati život poznatog glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas. Prikazuje ga u drugačijem svetlu i otkriva da on ima još nekoliko paralelnih života, od padobranstva, kinologije..
Film je režirao Vladimir Ristić, za montažu i tehničko vođstvo bio je zadužen Boban Rajković, a scenario potpisuje Deskova žena Nada, koja je arhivu o ovom glumcu skupljala godinama. Producent je Oliver Paunović, a za kameru je zadužen Bojan Jovanović.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“i tvorac prvog mjuzikla „Violinista na krovu“ u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *