Birokratska zavrzlama – voda curi u parku Čair, a nadležni raspravljaju čija je cev

I dok voda, koja već mesecima izvire iz asfalta pešačke staze u parku Čair, i dalje odlazi u nepovrat, pritom stvarajući troškove koje će na kraju svakako neko morati da plati, ni JKP „Naisus“ ali ni GO „Medijana“, na čijoj se teritoriji park nalazi, ne žele da preuzmu odgovornost i poprave kvar pravdajući se time „ da to ne spada u njihovu nadležnost“.

161031-puklacev

U razgovoru sa predstvanicima niškog vodovoda i najveće gradske opštine, saznajemo da oni, nakon promena koje su tokom leta urađene na vodovodnoj mreži koja se prostire čairskim parkom, čak nisu ni sigurni, da li „tečnost koja život znači“ na čiju štednju stalno apeluju, služi za piće ili u tehničke svrhe. Ali su u jedno sigurni- sa popravkom curenja kao i eventualnim plaćanjem računa za besmisleno potrošene kubike, ni jedni ni drugi nemaju ama baš nikakve veze.

Prvi koji je javno apelovao, i mesecima bio uporan je Nišlija Zoran Ciglanić, koji je osim što je poslao fotografije kao dokaz i nekoliko puta u jutarnjem programu NTV javno apelovao na nadležne da saniraju kvar i time uštede novac, ali i omoguće sugrađanima normalnu šetnju parkom. Ipak, na osnovu odgovora predstavnika „dve suprotstavljene strane“ i dalje nije poznato čija je „misteriozna cev“.

Niški vodovod apsolutno nema nikakve veze sa tim cevovodom koji se nalazi u parku, jer je GO „Medijana“ sama promenila taj sistem i napravila novi koji sada napaja česme, što je i pohvalno, ali samim tim, ali i zbog toga što je to njihova teritorija, oni jesu nadležni da reše taj problem, kao i da plate sve ono što utroše, jer je jednostavno takav ugovor sa svim opštinama, izjavio je Zoran Ignjatović iz JKP „Naisusa“.

cair
park Čair

Elem, sa druge strane, iz najveće gradske opštine pak tvrde suprotno, i apsolutno odbacuju mogućnost da je reč o cevovodu koji je njihovo vlasništvo.

Ne uplićići se u to kako je moglo da nam se fakturiše tolika potrošnja vode i ogromno dugovanje tokom prošle godine i to u zimskom periodu, i ne ulazeću u to kako su pojedini drugi pravni subjekti priključeni na opštinski vodomer a da to niko nije ni znao, odgovorno tvrdim da to curenje u Čairu apsolutno nije naša nadležnost, tvrdi Saša Markešić, načelnik opštinske uprave Medijane.

Zato smo i „izveli“ potpuno nov sistem i novo merno mesto, kako bi konačno sve funkcionisalo i kako bi platili to što smo potrošili, a ja sam lično naložio tada, da se taj stari cevovod ugasi, a na sonovu mog znanja tvrdim da upravo odatle izvire voda, a neka mi neka objasni kako je to moguće ukoliko je ispod „mrtav“  sistem, pita se Markešić i zahteva objašnjenje, ali ne precizira od koga.

N.Marković

2 Comments

  1. Поштовани Никола,све мислим да је најбоље да се цев затвори и направи се заседа у оближњем жбуњу.Видећете да ће доћи онај који нелегално годинама користи воду за своје потребе и то не плаћа.Поздрав.Зоран Цигланић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *