Bivši narodni poslanik poklonio platu deci ometenoj u razvoju

Miloš Bošković, bivši narodni poslanik Pokreta „Dosta je bilo“ iz Niša u republičkoj skupštini poklonio je svoju platu u vrednosti od 57. 000 dinara Dečjoj ustanovi „Mara“. Tim novcem je napravljena staza čija je namena da vozilo Hitne pomoći lakše priđe zgradi.

  • Kada sam sredinom marta ove godine vratio poslanički mandat, u obrazloženju sam napisao i da ću sav novac koji mi bude stizao do prestanka mandata donirati u dobrotvorne svrhe. Trebalo je skoro mesec dana da se održi sednica odbora za administrativna pitanja gde se konstatovala moja ostavka. Tek od tog trenutka je prestala da mi stiže plata. Do tada se nakupilo 57 000 dinara – priča Bošković.

Kontaktirao je Centar za dnevni boravak, dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju „Mara“ i ponudio novac za bilo šta što bi njima bilo korisno.

  • Miloš Ranđelović, direktor centra je odlučio da koristeći moju donaciju, ali i uz pomoć još nekih dobrih ljudi, napravi stazu kroz dvorište, čija bi glavna namena bila da omogući kolima hitne pomoći da lako i brzo dođe do same zgrade jer je bilo potrebe upravo za tim – kaže Bošković.

On kaže da je ostalo da se na ovom mestu skine ograda i postavi kapija što se uskoro očekuje. Bošković je programer iz Niša i prvi je pokrenuo Inicijativu „Ne damo niški aerodrom“.

M.S.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *