Bivši radnici u Nišu: Država neće ni da razgovara s nama, a mnogi od nas su gladni

Bivši radnici koji se po ko zna koji put okupljaju ispred Gradske kuće u Nišu na jučerašnjem skupu su zaključili da je posle rasta troškova života u njihovim domovima zavladao klasičan tip sirotinje jer mnogi razmišljaju kako da „za sutra“ nabave obrok za porodicu.

Žarko Đorđević, predsednik udruženja bivših radnika kaže da među ljudima koji su nekada radili u Mašinskoj, Elektronskoj i drugim fabrikama vlada izuzetno nezadovoljstvo jer su pritisnuti računima, pretnjom izvršitelja i sličnim nametima što se od malih penzija ne može namiriti.

Jedno mora da se zaključi,a  to je da smo definitivno sigurni da država neće da razgovara s nama. Jednostavno nas ignorišu. problemi su se do sada nagomilali tako da smo poslali predlog da se kompenzuju komunalni troškovi za deo zaostalih zarada, ali su nam rekli da to nije moguće jer zakon ne dozvoljava. Nas u Nišu ima oko 6.000 i stvarno ne znamo kako da izguramo dan jer nam deca ne rade, a od naših penzija ne mogu svi da žive u porodicama – rekao je Đorđević na skupu.

Bivši radnici na ime zaostalih zarada ukupno potražuju od države nešto više od dve milijarde dinara. To je novac za koji su radili, išli na posao, a nisu im isplaćene plate.

M.S.

2 Comments

  1. interesantna izjava, tramp je mnogo bolje upućen nego što sam mislio, jedino što muhamed neće biti premjer izraela jer takva država neće ni postojati ako jevreji u izraelu nastave ovako kako sada rade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *