Bivši radnik kolabirao ispred Gradske kuće

Penzioner Zdravko Kostadinović, bivši radnik niške fabrike pumpi „Jastrebac“ danas je na kratko izgubio svest ispred Gradske kuće gde je protestovalo više od 100 radnika koji traže zaostala primanja. Radiša Spasić, predsednik Udruženja radnika pod ugovorom koji je bio u grupi kaže da je ovaj Nišlija u jednom trenutku pao pored bašte ispred Gradske kuće, a posle je pozvao Hitnu pomoć koja mu je pružila prvu zdravstvenu negu. Spasić dodaje da to nije prvi bivši radnik koji je pao u nesvest, što zbog vrućine, što zbog stresa.

Danas jeste bilo vruće i čovek je od vrućine pao u kolaps. Opasno je jer jer je srčani bolesnik, ali se na svu sreću oporavio posle dolaska Hitne pomoći, kaže Spasić.

Bivši radnici propalih firmi traže pojedinačno od 25 do čak 55 plata koje su dolazeći na posao zaradili do gašenja firme. Početkom godine im je tadašnji premijer, a sada predsednik mobećao pomoć, ali od toga nije bilo ništa.

Mi smo se danas okupili da sakupimo peticiju kojom ćemo tražiti pomoć Evropske unije da dokažemo da smo u pravu. Imali smo i kontakata sa Ministarstvom pravde. U toku današnjeg dana smo sakupili skoro 200 potpisa – kaže Spasić.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *