Bivšim radnicima isplata zaostalih dohodaka do Nove godine?

Bivši radnici ugašenih industrijskih postrojenja u Nišu, moguće je da će primiti zaostale zarade do Nove godine – saopštio je Žarko Đorđević, koji je prisustvovao razgovoru premijera Aleksandra Vučića sa nadležnim ministrima, a o ovom problemu koji ima 4.500 građana u Nišu.

bivsi-radnici-19
foto. gradjanin.rs

Premijer Aleksandar Vučić je tokom boravka u Nišu primio tročlanu delegaciju bivših radnika.

Apsolutno je netačno da je komisija koja revidira spiskove radnika, stala sa radom. Premijer Vučić je pred nama naložio ministrima Kneževiću i Vulinu da se cela procedura ubrza. Komisija je bila u Nišu dva dana i oni su uzeli spiskove Centra za socijalni rad i Ministarstva privrede. Sada se očekuje da uporede spiskove i kontaktiraju nas ukoliko je neko od imena sporno. Ja očekujem da prvi rezultati budu za mesec dana. Tada bi oni trebali i da saopšte prve rezultate, a ja lično očekujem isplatu sredstava do Nove godine. sada se priča da su bili i otišli što nema veze jer kao da je bitno da li će upoređivati spiskove u Nišu ili u Beogradu posle čega bi trebali da nalože mnistarstvu finansija način za isplatu zaostalih dohodaka – ističe Đorđević.

Radiša Spasić, nekadašnji prvi čovek okupljanja bivših radnika ispred Gradske kuće kaže da ne veruje da će se ovaj proces tako brzo završiti, smatrajući da je dolazak komisije u Niš samo „kupovina vremena“.

Đorđević odgovara pak da Spasić nema nikakvo pravo da govori o tome jer nije upućen u legalne tokove ovog procesa isplate.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *