Bjelo dugme na trgu za doček u Nišu uz notu humanosti

U Nišu će biti organizovan svečani doček Nove 2017. godine na Trgu Kralja Milana uz muzičku grupu „Bjelo dugme“, ali će se on razlikovati od dosadašnjih po humanoj noti koju će imati, navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.

Goran Bregović na prošlom koncertu u Nišu na Trgu kralja Milana – foto: gradjanin.rs

Nišlije i Nišlijke će u novogodišnjoj noći zabavljati poznati rok sastav sa prostora bivše Jugoslavije, Bijelo dugme. Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa i Goran Bregović učiniće novogodišnju noć posebnom uz dobro poznate hitove ovog rok sastava.

Potrudili smo se da Niš zablista u novogodišnjoj noći i očekujemo sjajnu atmosferu i provod. Takođe, nadamo se da će naši sugrađani, ali i gosti koje očekujemo iz drugih gradova u Srbiji, kao i iz susednih država, uživati u dobroj muzici, zabavi i druženju na centralnom gradskom trgu. Grad Niš predstavlja kapiju Balkana i značajan je centar ovog dela regiona. U toku ove godine povećan je broj turista koji su boravili u Nišu i s razlogom očekujemo da ih i u toku novogodišnjih praznika bude više nego lane. Cilj nam je da što veći broj turista dođe u Niš. Želimo da popunimo kapacitete naših hotela i restorana, i da i na taj način doprinesemo budžetu. Zahvaljujemo Klubu privrednika Niša i njihovim prijateljima, koji su pomogli da, kako gosti koje očekujemo, tako i oni naši sugrađani, koji nisu u finansijskoj mogućnosti da negde otputuju ili novogodišnju noć provedu u nekom od niških restorana, imaju priliku da u Novu godinu uđu uz spektakularan provod, navodi se na ovom sajtu.

Klub privrednika Niša i njihovi prijatelji, doveli su renomirani bend sa prostora eks Jugoslavije, Bijelo dugme, u Niš, kaže se u takoreći zvaničnom saopštenju.

Na ovaj način pokazali su društvenu odgovornost ali i veliku humanost. Poštujući nameru Grada da tradicionalni doček na Trgu ove godine ima i humanu notu, Klub privrednika Niša i njihovi prijatelji izašli su nam u susret i obezbedili donaciju od milion dinara za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka-NURDOR, za dogradnju i opremanje hemato-onkološkog odeljenja na Dečijoj klinici u Nišu, koje je malog kapaciteta i u lošem stanju, na čemu im se mi ovom prilikom zahvaljujemo, poručuju gradski oci preko ovog sajta.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *