Blagajnik banke u Nišu podigao novac štediša i sa 70.000 evra otišao na more?

A. A. iz Niša, blagajnik Vojvođanske banke u Nišu, sumnjiči se da je od štediša ukrao 70.000 evra, saznaje list Kurir. Bankar A. A. iz Niša dolijao kada je jedan štediša tražio isplatu svog uloga i ustanovio da mu je račun prazan.

hiljadarke-novac

Pljačka je otkrivena kada je jedan klijent došao da podigne svoj ulog i ustanovio da mu je račun prazan, dok je blagajnik u isto vreme bio na letovanju u Grčkoj. Protiv njega je podneta krivična prijava i dobio je otkaz.

A. A. već 14 godina radi u ovoj banci, a njegove kolege tvrde da se on i ranije služio novcem onih koji su mu ga poverili na čuvanje. Pre nekoliko dana konačno je dolijao.

Štediša se šokirao kada mu je rečeno da nema njegovih para. Odmah je sprovedena interna kontrola, a kad je ustanovljeno da je novac proneveren, obaveštena je i policija. A. A. je u to vreme bio na letovanju u Grčkoj, a iz banke su ga pozvali da se hitno vrati, što je on i učinio. Kad je došao u banku, rekao je: „Sve sam istrošio, nemam ništa da vratim“ – kaže jedan od njegovih kolega.

On tvrdi da se to moglo očekivati jer su primetili da A. A. i ranije manipuliše sa štednim ulozima.

Svi su za to znali, večito je bio u ogromnom minusu iako je to nama zabranjeno, a nikada nije odgovarao ni disciplinski. Uvek je uspevao da se izvuče i prikrije to što radi. Dobio je otkaz, a još jedan blagajnik je suspendovan jer je trebalo ranije da se reaguje dok se nije ovo desilo – kaže sagovornik za list Kurir.

Prilikom prve kontrole ustanovljeno je da je nestalo oko 40.000 evra, međutim, kako saznajemo, daljim ispitivanjem poslovanja ovaj iznos se povećao na 70.000 evra. Koliki će biti finalni bilans krađe, znaće se nakon okončanja istrage, u koju se uključilo tužilaštvo i niška policija.

gradjanin.rs

 

2 Comments

  1. Pre vise godina desila se pronevera u jednom pirotskom javnom preduzecu. Blagajnik je proneverio 75.000 eura. Epilog ove pronevere se nazire posle presude blagajniku za ovo delo od 4.god i 4 meseca i obaveze da vrati pronevereni novac Apelacioni sud ponistava presudu a blagajnik sa legalnim pasosem bezi iz zemlje. Rukovodilac sektora koja je proneveru podsticala necineci nista oslobodjena je krivicne odgovornosti. NOVCA NEMA, A AKTERI SU NASLOBODI PORUKA JE JASNA. KADA KRADETE UKRADITE I ZA KORUMPIRANE SUDIJE KOJI CE VAS OSLOBODITI BILO KAKVE ODGOVORNOSTI…

  2. To je pravi covek za ministra finansija u buducoj vladi av,av…
    Ako nema doktorat – ni to nije problem , ce ukradne i doktorat , kao i svi dosadasnji a i buduci ministri !
    Svi ima da budu „egal“ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *