Blic: Za Aleksinu tragediju niko nije kriv jer je slučaj zastareo!?

Za nezapamćenu tragediju u Nišu, kada je 2011. godine Aleksa Janković(14) iz Niša digao ruku na sebe zbog pretrpljenog vršnjačkog nasilja, niko nije kriv u matičnoj Osnovnoj školi „Sreten Mladenović Mika“ i to zbog zastarelosti slučaja!? Ovo prenosi današnji broj lista „Blic“. Aleksina mama, Dragana Janković kaže da je početkom jula ove godine, sudski postupak zastareo.

Aleksa Janković
Tekst koji je jutros osvanuo u Blicu (klik za uvećanje)

U tekstu se ne navodi sudski ili disciplinski subjekt gde je zastareo, ali bez obzira na to, u vremenu kada vršnjačko nasilje ne jenjava, naprotiv sve je naglašenije, odgovorni moraju biti imenovani.

U tekstu se navodi da je škola osuđena na propuste u radu zato što nesrećnog dečaka nije zaštitila od nasilja, kao i da su u dva odvojena postupka odgovorni za greške osuđeni na ukupno preko 4.000.000 dinara.

Nakon više od šest godina od smrti Alekse, početkom jula 2017. godine, tek nakon što smo se obratili tadašnjem ministru prosvete i predsedniku Vlade Srbije, dobili smo obaveštenje da je naložena revizija slučaja u kojoj su potvrđeni svi naši navodi o zataškavanju slučaja i izbegavanju disciplinske odgovornosti – svedoči Dragana Janković.

Mi smo danas u nekoliko navrata na dva kontakt telefona pokušali da dobijemo direktorku osnovne škole u koju je Aleksa pohađao, ali verovatno zbog raspusta, niko se nije javljao.

M.S.

1 Comment

  1. Od kako se ova drzava zove Srbija,nikad nije imala bednije i korumpiranije pravosudje!
    Mene boli sto ne postoji solidarnost drugih roditelja sa ALEKSINOM mamom,ali zatucanost,strah i sebicnost vladaju ovim Srbima juznije od Mecke!
    Sto rece jedan vidjeniji Nislija,ovde zive Srbi sa genetskom greskom!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *