Bogata istorija i brojne manifestacije opštinu Aleksinac svrstajavu u red dobrih mesta za investiranje u jugoistočnoj Srbiji

Aleksinačka opština ima bogatu istoriju, ali i brojne manifestacije u raznim delovima opštine koje privlače interesovanje velikog broja turista. Među privrednim se ističu: marta meseca, za Mladence, Festival meda u Aleksincu, početkom juna “Dani jagode” u Gredetinu, početkom avgusta “Kačamakijada” u Moravskom Bujmiru, početkom septembra “Sabor paprikara” u Rutevcu i krajem oktobra “Pekarski dani”.

Festival prvoizvedenih predstava

Ono po čemu je Aleksinac prepoznatljiv u umetničkim redovima su “Festival prvoizvedenih predstava” novembra meseca i pesnički susreti “Gordana Brajović” koji se održavaju u aprilu.

Trba imati u vidu da gotovo trećinu površine opštine Aleksinac pokrivaju šume što predstavlja dobar preduslov za razvoj lovnog turizma. Lokalna lovačka udruženja oganizuju veliki broj akcija na sitnu i krupnu divljač. Brdovit teren omogućava ovdašnjim planinarskim društvima da uspešno organizuju planinarske akcije, kako uspone tako i pešačke maratone na obeleženim stazama.

Bovansko jezero

Na putu za Sokobanju nalazi se Bovansko jezero, veštačka akumulacija na reci Moravici, ukupne površine 110 ha. Ovo jezero je u letnjim mesecima spas od vrućine mnogim aleksičanima i meštanima bliže okoline, ali i mesto održavanja jedriličarskih i ribolovačkih takmičenja kao i internacionalnom kampu.

Pored brojnih znamenitosti same opštine treba napomenuti da se u blizini Aleksinca nalaze čak tri banje: Sokobanja, Ribarska i banja Topilo što opštinu Aleksinac na obalama Južne Morave svrstava u red dobrih mesta za investiranje u jugoistočnoj Srbiji.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj „Dobro mesto za investicije“ sufinansiran sredstvima za javno informisanje opštine Aleksinac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *