Borac četiri puta odlikovan u ratu za Kosovo, a živi bez struje

Poznato je da se Srbija i u istoriji ogrešila o svoje junake, borce koji su s puškom u ruci branili zemlju, a kasnije prosili na mostovima. Ni danas situacija nije daleko.

Dejan Damjanović je ratovao na Kosovu 1999. godine i kako kaže četiri puta je odlikovan. Danas jedva preživljava.

Šta da ti kažem, živim bez struje. Snalazim se kako znam i umem. Kada sam imao novac dao sam ga na zajam i nikada ga nisam video. sada sam na sudu za moje pare, a struja mi je isključena zbog 30.000 dinara. Strašno je šta se radi sa ljudima. Dok na jednoj strani, uspevaju neki dezerteri i foliranti, ja se borim za parče hleba, a četiri odlikovanja iz rata imam. Šta dalje da se priča? – pita se ovaj borac iz Niša.

On je nekada radio u „Partizanski put“ iz Beograda.

Hajde sada da me zovne da ginem za Kosovo? sad kad me je posle rata, država urnisala, a samo sam tražio pristojan život, a ne nagrade – priča Damjanović i dodaje da nema dece.

On kaže da je najstrašnije što niko ne da rešenje.

Nama borcima niko ne izlazi u susret da reši probleme. Mi ne vidimo da neko hoće da izađe ispred nas i kaže da hoće da reši probleme. To je daleko od rešavanja, ali da se bar krene od nečeg – zaključuje Damjanović.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. Gospodo,sami smo krivi za stanje u kome se nalazimo.Cutimo,sedimo zenama uz suknju,Neznam cega se plasimo?Nismo se plasili ni ustaskog,ni mudzahedinskog,ni siptarskog noza a plasimo se ovih govnara,dezertera i kriminalaca na vlasti.Nece oni nama dati nista!Kao i tada,tako i sada,moramo se sami izboriti za svoja prava.Mi smo krvarili i ginuli tada,da bi oni sada mogli da smeste svoja dupeta u fotelje,da se enormno bogate i da pisaju po nama.
    Draga braco saborci,pokazimo im da u nama jos ima one iste hrabrosti,suprotstavimo im se!Ako treba svi na ulicu,jer oni i poznaju samo zakon uluce.Pa braco moja,kom opanci,kom obojci!ZIVELI BRACO MOJA PO ORUZJU!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *