Borba za osmeh u Nišu

Humanitarna akcija pod sloganom „Borba za osmeh“ počela je danas u 11 časova u Galeriji Sinagoga i trajaće tokom celog dana. Zainteresovani će moći da se priključe akciji do 20 časova. Ovu akciju organizuje Univerzitet Metropolitan za udruženje NURDOR.

nurdor
Marija Tomić (levo) i Milica Stojiljković (Metropoliten)

Uz pomoć brojnih volontera i kroz razne celodnevne aktivnosti studenata Univerziteta Metropolitan, kao što su crtanje brzopoteznih portreta i karikatura, prodaja ručno pravljenog nakita, kalendara, čestitki, polovnih knjiga itd., prikupljaće se novac za kupovinu kreveta na Dečjoj hematoonkološkoj klinici.

“Studenti svih fakulteta niškog Univerziteta bili su uključeni u dosadašnje akcije i uspeli smo da prikupimo 60.000 dinara za sada. Prezadovoljni smo.” rekla je Marija Tomić, predstavnica NURDOR-a.

“Izuzetno je važno da se otvori odeljenje koje će biti po svim evropskim standardima. Trenutno u roditeljskoj kući boravi 6 porodica i važno je da se stvori atmosfera doma. Želimo da malim pacijentima pružimo sve uslove, otvorimo igraonicu gde će provoditi slobodno vreme, oslikamo zidove u vedre boje…”, dodala je Marija.

Na Dečjoj hematoonkološkoj klinici u Nišu leče se deca iz cele jugoistočne Srbije. Za njihovo lečenje potrebni su posebni uslovi, posebno zbog njihovog imuniteta koji je znatno oslabljen.
Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da daju svoj doprinos i da se zajedno borimo za osmehe.

Marta S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *