Borba za piletinu od 99 dinara u Nišu (video)

Ispred mesara „Biftek“ svakodnevno u Nišu se odigrava prava drama jer ove trgovine prodaju piletinu po ceni od 99 dinara po kilogramu što je naminimalnije su Srbiji. U mesari kažu da je juče ispala tuča zbog ulazaka „preko reda“.

Kako nam prepričavaju ljudi koji prodaju na tvrđavskoj pijaci, a gde se nalazi jedna od mesara, par njih se pobunilo i došlo je do neke vrste „radikalnijeg koškanja“ između onih koji su stajali u redu i onih koji su hteli preko reda.

Zato su danas za kupce koji su tri ili četiri sata čekali na dolazak kombija sa pilićima, izdavali brojeve dok se njih pedesetak kao i juče guralo u redu da kupe najmanje pet pileta koliko je propisano da jedna osoba može da kupi, ke nam jedan u redu od mušterija.

kako nezvanično saznajemo od ljudi, ova piletina nije iz uvoza, već je reč o nekoj specifičnoj sorti koja dostiže maksimum u rastu, a onda u nekoliko dana kalira težina pileta.

Odlični su pilići, baš ukusni. Juče sam čekala u redu i posle incidenta koji se dogodio kupila sam pet komada i danas još pet. Svako pile teži oko dva kilograma tako da sam sinoć imala večeru za nas petoro po ceni od 200 dinara. Ostale ću da stavim u zamrzivač – priča jedna od kupaca.

U mesari nisu mogli da nam kažu koliko će dugo da traje ova ultra – akcija za svežu pilad.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *