Borci brane generale

Predstavnici boračkih udruženja nameravaju da organizuju tribine i mitinge u znak protesta zbog najavljenih optužnica Specijalnog suda za ratne zločine u Prištini protiv Bratislava Dikića, Ljubiše Dikovića i Momira Stojanovića.

borci
Ljubiša Diković, Bratislav Dikić, Momir Stojanović

Predstavnici boračkih udruženja sa juga Srbije nameravaju da u svim većim gradovima u Srbiji organizuju tribine i mitinge u znak protesta zbog najavljenih optužnica Specijalnog suda za ratne zločine u Prištini protiv trojice srpskih generala – Bratislava Dikića, Ljubiše Dikovića i Momira Stojanovića.

Predsednik Saveza udruženja boraca 1990-1999. godine Rodoljub Vuković najavio je u Nišu i formiranje „vrhovnog štaba“ za odbranu srpskih generala i svih drugih boraca protiv kojih će Sud u Prištini podići optužnice.

– Štab će činiti predstavnici 19 boračkih i patriotskih organizacija, pravni eksperti, kao i svi građani koji žele da se priključe – naveo je Rodoljub Vuković. – Nećemo više dozvoliti da naši saborci montiranim i lažnim optužnicama budu optuživani i suđeni za časna i herojska dela odbrane Srbije i srpskog naroda.

General Bratislav Dikić za „Novosti“ kaže da nema nikakvu zvaničnu informaciju i najave o podizanju optužnice.

– Sa svojim hrabrim saborcima iz SAJ-a časno sam branio Srbiju i moj srpski narod gde god je to trebalo i lično se time ponosim – navodi Dikić. – Naše čojstvo i junaštvo na KiM je poznato svima. Savest mi je mirna i montirane optužnice albanskih terorista me nimalo ne dotiču.

Izvor: Večernje novosti, M.R.

1 Comment

  1. PODRŠKA GENERALIMA OD SVEG SRCA!!! BORCI , SVAKA ČAST !
    Biće /možda/ pljuvanja po mom komentaru , ali svi iz našeg okruženja brane svoje generale i „kuju ih u zvezde“ a mi ih „saranjujemo“ , čim neka nevladina organizacija ili vlade iz okruženja „AVNU“ tj. zalaju ! To je ono : „daj da ih postreljamo a onda da im pošteno sudimo“ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *