Brnabićeva: Niš ima 1.564 osobe viška zaposlenih u upravi grada

Ana Brnabić, mandatarka za predsednika Vlade Srbije otkrila je danas da Niš ima 1.564 osobe viška zaposlenih u lokalnoj samoupravi grada!? Posle ekspozea koji je danas imala Brnabićeva, narodni poslanici su diskotovali njene predloge za nove ministre i njen sam rad.

Ana Brnabić prilikom poslednje posete Nišu

U jednom trenutku bilo joj je zamereno da na mestu ministra za lokalnu i državnu samoupravu njen rad nije bio zadovoljavajući, te da nije uspela da utvrdi ni koliko radnika ima u lokalnim samoupravama „kao na primer u Nišu“.

Niš je bilo mesto za zapošljavanje svega i svačega. Decembra 2014. godine Niš je imao 6.173 zaposlena, pa potom (verovatno dembar 2015) 6.042. Znači polako se spuštalo. I decembar prošle godine 5.885 zaposlenih. A, optimalni broj za Niš, pošto se i to sada zna, je 4.321 zaposleni. Pa vi vidite kada pričamo o stranačkom zapošljavanju, kada meni kao ministarki ta stranka (SNS) nije reagovala da zaštitim tamo neke ljude ili kadrove nego mi je rekla da dalje nastavim optimizaciju da bi smanjili troškove lokalnih samouprava – rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva: Niš bio mesto za zapošljavanje svega i svačega – Skupština grada Niša

Ukoliko se danas od 5.885 oduzme 4.321 jasno je da Niš u ovom trenutku ima 1.564 viška zaposlenih u lokalnoj samouravi.

M.S.

4 Comments

  1. Odlicno,vidite da otpustite proizvodne radnike iz komunalnih preduzeca,a ove dzabolebarose,sto pune kazanszijsko,kafice prekoputa skupstine,jos naprimajte,oni ce da vam skupljaju djubre,peru ulice,pale kotlarnice,brinu o toplovodima,prave pijacu vodu ,odrzavaju zgrade!Treba jos i budzetske plate da im povecate,sto vise popiju kafa,veci i koeficijenat-bod!
    Nazdravlje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *