Bronza za Uroša u Austriji i 139 medalja u ovom polugodištu za KBS Naisus

Proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Austrije na kome je učestvovao i Uroš Mitrović iz Niša koji se okitio bronzanom medaljom.

U Beču – prestonici Austrije održano je Otvoreno prvenstvo Austrije, koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara od kojih je većina već učestvovala na evropskim i svetskim prvenstvima a neki od njih su i višegodišnji reprezentativci svojih zemalja. Ovogodišnja austrijska manifestacija okupila je preko 550 takmičara iz 25 zemalja sa skoro svih kontinenata, gde su se pored evropskih zemalja pojavili još i Kina, Katar, Australija, Indonezija, Amerika, i sl.

I sam kvantitet takmičenja govori o kvalitetu ali se mora napomenuti da su učesnici bili i takmičari daleke Indonezije i Kine – osvajača mnogobrojnijh svetskih medalja, tima iz Katara – čiji je trener osvajač svetskih odličja. Naravno da su tu i evropske velesile poput Danske, Francuske, Nemačke, pa čak i Italije, Španije, Turske. Upravo sve pomenuto samo uveličava uspeh koji je Uroš napravio, uprkos tome što nije bilo pomoći od strane Tekvondo asocijacije Srbije odnosno kašnjenja finansijske pomoći Grada. Deo doprinosa ove bronzane medalje ide i GO Pantelej, koja je usled pomoći u organizaciji Lige Grada Niša, pomogla da se naš reprezentativac adekvatno pripremi za pomenuto takmičenje, na čemu smo im iskreno zahvalni. – rekao je Nebojša Anđelković, glavni trener KBS Naisus-a.

„Prepreke“ u smislu organizacije i samofinansiranja puta do prestonice Austrije odnosno spavanja u sali (a usled smanjenja troškova), ipak nisu mogle drastično uticati na mlađanog Uroša, koji se okitio bronzanim odličjem.

Nakon takmičenja Lige Grada Niša i osvojene 4 zlatne medalje, kruna ovog polugodišta u mom radu, jeste upravo ovo bronzano odličje, koje sam osvojio sa bugarskim takmičarima – Boris Radevi Alexander Kussovski,a na poziv od strane selektora Bugarske reprezentacije – Christo Varbanov. Ovim uspehom sam još jednom dokazao da sam bolji od onih koje novopostavljeni forsiraju i kojima je bio plaćen put za Beč. Ukazanu čast sam opravdao medaljom i ostavio mesta za neka buduća zajednička pojavljivanja. – rekao je mlađani Uroš Mitrović – aktuelni trostruki šampion Balkana.

Iako je samo Uroš otišao put Austrije, u riznici KBS Naisus-a se našla i njegova bronzana medalja. Time je krunisana ova polusezona u kojoj je Klub učestvovao na čak 16 takmičenja od kojih su 9 međunarodnog karaktera. Tom prilikom je osvojeno 79 zlatnih, 34 srebrnih i 26 bronzanih odličja te jedan pehar za 1.mesto u ekipnom plasmanu. Ovakav uspeh predstavlja više nego dobru uvertiru za dalji rad i napredak u narednom periodu, za koji će se KBS Naisus pripremati kako u Nišu tako i na Vlasini odnosno u Bugarskoj na međunarodnom kampu.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *