Budući kandidat Danijela Sremac unuka slavnog književnika koji je opisao stari Niš

Budući kandidat za predsednika Danijela Sremac potvrdila je juče da je unuka ili bolje rečeno dalja rođaka poznatog i slavnog pisca Stevana Sremca koji je svojim delima opisao starovremski Niš. Ona je to učinila na zajedničkoj konferenciji za novinare s predstavnicima Reformističke stranke u Nišu koji su joj pružili podrku u kandidaturi.

Ponosna sam na svoje prezime. Malo nas ima sa prezimenom Sremac. sam Stevan Sremac nije imao dece, ali je imao braću, ja sam potomak jednog od njegove rođene braće – rekla je na konferenciji za novinare. Danijela Sremac je predsednik Srpskog instituta u Vašingtonu, porodična žena i ima troje dece.

Ona je ocenila juče u Nišu da se Srbija nalazi u situaciji koje podseća na stanje u nekim „banana državama“.

Danijela Sremac

Danijela Sremac je na konferenciji za novinare ocenila da je uloga države u Srbiji da vodi politiku umesto da pruža usluge gradjanima kao i da se „stalno traži neki izgovor da bi se ljudi bavili politikom, a ne da bi zastupali interese gradjana“.

Kada god sam sa nekim u Srbiji htela da razgovaram o ekonomskim zonama, uvek bi mi rekli ne sad, sad su izbori. Ovde je stalno nešto vanredno“, kazala je Sremac.

Ona je ocenila da je u sredjenim državama „nevidjeno“ da predsednički kandidati dobiju deset dana da sakupe 10.000 potpisa gradjana, a nedelju ili dve za kampanju.

U Americi se 200 godina unazad, izbori isto organizuju. Zna se tačno kog dana se šta radi. Ovde se pravila igre menjaju par puta godišnje u zavisnosti od nečije lične političke potrebe“, istakla je.

Po njenim rečima, Srbija ima plodnu zemlju, pametne i školovane ljude i mogla bi da beleži izuzetne uspehe ako bi država bila postavljena na pravnim osnovama.

Pravosuđe ne funkcioniše, sve je politički vezano. Ne postoji ni jedan element zdrave ekonomije u ovoj državi. Na svakom nivou je korupcija prisutna. Neko uvek negde hoće da se ugradi“, izjavila je Sremac.

Aleksandar Višnjić, predsednik jedine političke registrovane stranke iz Niša naveo je „da je Sremac jedini pošteni kandidat sa neukaljanom biografijom koja mnogo može da pomogne u ekonomskom povezivanju Srbije i američkog tržišta.

Nećemo skoro imati takvu šansu da postanemo deo prosperitenog sveta kao što je ova. Danijela Sremac nema ove „političke repove“ koje svi kadidati imaju, ima sjajne veze u dijaspori, među Amerikancima i Rusima tako da naša stranka apsolutno podržava ono što ona čini. Ona je nesumnjivo veliki patriota i poštena srca ulazi u ovu borbu, rekao je Višnjić na konferenciji za novinare.

gradjanin/Beta

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *