Bulatović: Izvesno da će se azil za pse lutalice graditi kod KP doma

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša rekao je juče na sednici Skupštine grada Niša da je vrlo izvesna gradnja azila za pse u okviru poljoprivrednog imanja Kazneno – popravnog doma u Nišu.

Darko Bulatović

On je reagovao na odborničko pitanje gde je zamereno da Grad Niš odvaja 50 miliona dinara godišnje (projektuje u budžetu) za isplatu naknade onim građanima koje ujedu psi lutalice.

Iz redova odborničke grupe „Niš moj grad“ zamereno je da se ta suma odvaja na godišnjem niovou, a da je za toliko para do sada mogao da se napravi azil.

Svuda gde je planirano zemljište za gradnju azila, ima nekog problema. Ili su to delom vlasnički papiri ili građani zameraju na takvoj odluci. Sada se došlo na jednu noviu ideju, čak su naši većnici putovali u Novi Sad da vide kako su oni to tamo organizovali. To zemljište se svakako ne nalazi u okviru KP Doma, već na delu gde je ekonomski deo – rekao je Bulatović na sednici.

On je obrazložio ovu ideju kao ostvarivu, pogotovu što bi psi bili smešteni u adekvatnom prostoru i što bi bilo dovoljno prikupljene hrane. O tome da li će se na ovom mestu, kao u Novom Sadu graditi azil trebalo bi da se se „slože kockice“. To bi trebalo da predloži Gradsko veće, usvoji skupština, da se potpiše protokolarna saradnja sa Kazneno popravnim domom, ali i da se sa svim tim slože i društva koja se brinu o životinjama.

M.S.

1 Comment

  1. Niko i nigde ne pominje proveru osnovanosti svih tih zahteva za odštetu.
    Svima nam je poznato da cveta biznis u kom se lazno prijavlju ujedi.

    jedan od preduslova mora biti veštačenje na ujed, u smislu da sudski veštak treba da utvrdi da li rana potiče od psa, i kog psa (npr analiza pljuvačke, DNK…)…

    Zatim dokaz da je ujed od psa koji nema vlasnika.
    Poznato je da je u pojedinim slučajevima prijavilo ujede više članova iste porodice. pa ko je tu lud?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *