Bulatović novi gradonačelnik Niša – Mile Ilić potpresednik SG Niša

Za novog gradonačelnika Niša jutros je sa 46 glasova „za“ izglasan diplomirani pravnik Darko Bulatović, rođen u Podgorici. On je izabran tajnim glasanjem. Od 56 odbornika osam je glasalo protiv, a dva listića su bila nevažeća. Kako je naveo Rade Rajković predsednik SG Niša i predlagač kandidata, on je posle gimnazije završio Školu za rezervne oficire i bio je upravnik vojnog zatvora. Bulatović je završio Pravni fakultet u Nišu, a bio je i direktor FK „Radnički“ Niš i direktor „Jugoistoka“. Član je Srpske napredne stranke. Novi zamenik predsednika Skupštine grada Niša je Mile Ilić.

Darko-Bulatović
Darko Bulatović

Za zamenika gradonačelnika izglasan je Miloš Banđur. Novi – stari većnik je Mihajlo Zdravković, a novi većnici su Branislav Kačar, inženjer zaštite na radu, Miloš Milošević, diplomirani inženjenjer elektrotehnike iz “Jugoistoka”, Tijana Đorđević – Ilić, diplomirana pravnica iz opštine Crveni krst. Svi su iz SNS. Radikale će u veću predstavljati Bojan Krstić, profesor razredne nastave. Ispred SPS tu su Jelena Mitrovski, diplomirana ekonomistkinja i dr Saša Živić, ispred Pokreta socijalista Igor Vojinović.

Vladimir Domazet iz DS rekao je da ova partija neće glasati za ovakva kadrovka rešenja.

General Momir Stojanović imao je vrlo rezak govor u kome je rekao da je Bulatović 2000. godine proglašen trajno nesposoban, ali se i zapitao na šta se odnosi ta nesposobnost, kako je rekao, zbog koje je penzionisan. On je rekao niz stvari koje ne „idu na ruku“ Bulatoviću kao što je „da se Bulatović plaši intelektualno jačih kadrova od sebe“ i da bi ovaj izbor bio direktno poltronisanje Beogradu.

Nikola Savić iz Srpske radikalne stranke je podržao ovaj izbor. Srđan Nonić iz Pokreta „Dosta je bilo“ postavio je pitanje kako je Bulatović završio Pravni fakultet, pošto ima nejasnoća, ali je i rekao da mu je drago što ima mladih u Gradskom veću.

M.S.

6 Comments

  1. Treba da izumremo kad nemamo dovoljno svojih kadrova,već uvozimo polupismene iz ekološke države. Ako i ima neki fakultet verovatno ga je studirao bar 10-15 godina kao i svaki prosečni Crnogorac…Da je ovo NORMALNA država Crnogorce bi tretirala kao strance,što i jesu i kao što Crna Gora tretira Srbe.Ali ovo je već dugo ludnica i to svakim danom sve veća…

  2. Jel ovo normalno predstavljanje jednog gradonačelnika jedne „demokratske“ zemlje. Kakva je ovo biografija? Šuplja, nepotpuna, bezobrazna..za spasioca na bazenu ili čuvara plaže mora biti potpuna.Plus, jel gradonačelnik porodičan čovek ili ima devojku, jel govori neki strani jezik tečno, itd.

  3. G-din Nonić je mnogo naivan !!!!!
    Danas je lakše da se završi bilo koji fakultet , od srednje škole , koju imaju svi naši „političari“ – bez svake sumnje!
    Tada su morali da se namuče i da završe tu školu … a danas ne moraš ni da upisuju fakultet … on se završi sam od sebe! Ako , izabereš „pravu“ stranku i „vodju“ !

    1. Nije Nonić naivan, naivan je novi Gradonačelnik, kao francuska sobarica. Pitao ga je zbog toga što je studirao 15-20 godina i što su mu priznate prve dve godine na studijama iz Visoke vojne škole…koje nemaju nikakve veza sa pravom, ali kada si drug član, sve može

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *