Cela Srbija ima jednu izbornu tišinu, a u Nišu bogato – imamo ih dve!

marko-smiljkovic
piše: Marko Smiljković urednik „Gradjanin.rs“

Boji se ovna, boji se govna, da li da prekršim izbornu tišinu, a kad’ ću živeti, to ćemo tek videti?

Ovo je prerađena verzija poznate izreke balkanskog spisateljskog velikana Meše Selimovića koja se odnosi na aktuelne događaje ovih dana u Nišu, ali u mojoj interpretaciji.

Da, od ponoći vlada izborna tišina u Nišu. Svi u Srbiji imali su jednu, ali mi u Nišu smo toliko bogati da imamo dve izborne tišine!

Kako prenosi zvanična stranica Gradske izborne komisije, a na nazovi zvaničnom gradskom sajtu  ponoviće se izbori na 20 izbornih mesta u Nišu i to na Veliku subotu. Taj dan Hristos je proveo u Hadu, pa se obeležava u molitvi i tišini. Po završenoj Liturgiji jede se hleb i voda.

Ne valja, bre da tad’ budu izbori. Ako iko planira bilo šta da ukrade, ne valja da radi to u ova nekoliko dana. Nemojte bar da bude na crveno slovo!

Đubreta od ljudi mogu preko ruku da prevuku bilo koju krađu. I nemoralnog Srbina nateraće grč ljute borbe da te zaokruži tamo na listiću, ali nikada to neće da ti zaboravi. Gleda onaj odozgo i kad je oblačno.

hleb-na-kolima

Mogao bi ja svašta ovde da napišem. I o opoziciji čija su dupeta u službeničkim foteljama, a jezici u … Nepristojno je. Oni se bune, ali i nemaju ni stav ni zamerke. Državna služba je državna služba. U opoziciji nama regresa, a ni plaćenog toplog obroka. Čak se slažu da jedan pokret sve ispita pa da ih izvesti o problemima, ali od ponedeljka jedan dan. Kad nije vreme za kafu u Kazandžijskom sokačetu.

Nego dok se ovako na automobilu tera hleb za živinu ili stoku(vidi sliku), znači da još nije dogorelo. Ili jeste, a ovo je samo pojedinačni slučaj. Predizborna ili ne, tišina je, baš je tiho, a kad Srbin ćuti, neće da valja…

 

 

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *