Cena višnje ne bi trebala biti ispod 60 dinara

Otkupna cena višanja, ove godine, ne bi smela biti niža od 60 dinara, rečeno je na skupu koji je održan na manifestaciji „Dani višnje“ u Merošini. Iako su mnogi zamerali organizatorima da je ova manifestacija prerano organizovana jer višnja još nije sazrela, a i otkupna cena na tržištu je nepoznata, presednik Opštine Merošina,  Saša Jovanović je drugačijeg mišljenja i  smatra da se manifestacija održava u  pravo vreme.

Manifestaciji  „Dani višnje“ koja se održala u prelepom turističko rekreativnom naselju Oblačinskog jezera, prisustvovala je i državna sekretarka Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Ivana Popović koja se, na improvizovanoj konferenciji za medije obratila novinarima.

Manifestacija „Dani višnje“ na Oblačinskom jezeru imala je i bogat kulturno umetnički sadržaj.

Na štandovima, pored obale jezera, svoje proizvode od višanja, koji su bili jako ukusni i lepi, a svi prisutni su mogli i da ih degustiraju, predstavilo je udruženje žena „Višnja“, zatim kreativna radionica Narodne biblioteke, Turiskitčka organizacija, Crveni krst, naravno, svi iz Merošine, kao i samostalni izlagači Aleksandra Stefanović i Olga Nikolić.

aleksinacbiz.com, D. Stevanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *