Cene komunalnih usluga sve veće, građani sve sirmašniji

Dok sve poskupljuje, džepovi građana i građanki Niša su sve prazniji. Višemesečna nestašica šećera, nestašica mleka, masovna poskupljenja komunalnih usluga, pokazuju nam svu nebrigu gradske vlasti i zlatnog doba u kojem živimo. Poskupeo je gradski prevoz, poskupelo je grejanje, poskupeo je odvoz smeća, poskupeo je parking, a sledi i poskupljenje vode.

U saopštenju povodom najavljenih novih cena informativna služba gradskog odbora Zajedno u  Nišu kaže:

Slušamo prazna obećanja o povećanju zarada, a dobili smo povećanje cena usluga. Iako su građani i građanke Niša sve siromašniji, predstavnici gradske vlasti nisu sačekali da usklade poskupljenja komunalnih usluga sa najavljenim i dugo obećavanim povećanjem zarada“, kažu u ovoj koaliciji. Uz to, povećanje cena nikako ne prati poboljšanje usluga. Grad nam je sve prljaviji, svaka kiša poplavi ulice, stalni su kvarovi na vodovodnoj mreži, rupe po kolovozu, nedostatak parking mesta, a ono što imamo uglavnom neuređeno, već samo obeleženi trotoari“, ističe se u saopštenju.

U koaliciji Zajedno navode primer Parking servisa i smatraju da se novac ne usmerava u obezbeđivanje novih parking mesta i izgradnju novih javnih garaža.

Činjenica je da sve proističe od neodgovornog, lošeg rukovođenja i nestručnih partijskih kadrova, koji su interes građanki i građana Niša i javno komunalnih preduzeća podredili partijskom i ličnom interesu“, zaključuju u koaliciji.

Građani i građanke Niša zaslužuju da se domaćinski upravlja njihovim gradom! Gradski odbor Zajedno Niš insistira da se uradi neophodna racionalizacija i sistematizacija JKP, kao i investiciona ulaganja koja nedostaju čitavu deceniju, a koja Nišlijama sada dolaze na naplatu.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *