Ceo Niš sakuplja sredstva za lečenje džudiste Igora Nurkića

U cilju prikupljanja novčane pomoći za izlečenje osamnaestogodišnjeg džudiste Igora Nurkića, koji boluje od leukemije limfoma,u nedelju 29. maja se organizuju dve humanitarne manifestacije – na terenima Teniske akademije Živković od 10 časova, i u Sportskom centru “Čair” od 19 sati. Pored toga sredstva se prikupljaju u kafićima, na fakultetima, menjačnicama, u vrtićima…

akcija-igor-nurkic
S današnje konfrencije za novinare gde je najavljena akcija u nedelju

Registracija učesnika za teniski turnir “Igraj za Nurkića” je od 9 sati, a minimalna kotizacija je 500 dinara. Marjan Cvetković, menadžer Teniske akademije Živković ističe: “Na ovom turniru nije važna pobeda, nije važan pol, nije važan uzrast, niti da li umete da držite reket. U nedelju svi igramo za Nurkića! Akademija Živković će obezbediti sve potrebne rekvizite za učesnike, a celokupan prihod ide za Igorovo lečenje” i dodaje da će svaki učesnik dobiti poklon vaučer u iznosu od 50% na bilo koju ponudu Teniske akademije.

IGGor-nurkic1
Džudista Igor Nurkić

Brojni sportisti grada Niša organizuju prikupljanje novčane pomoći i od 19 sati u Sportskom centru “Čair” u sklopu akcije “Srcem na teren za Igora”, gde će više od dvadeset klubova iz Niša pokazati svoje znanje i umeće. Sara Milosavljević, trener Kluba za sinhrono i umetničko plivanje “Sirene” navodi da će se, osim kluba “Sirene” koji je inicirao akciju, publici predstaviti i Džudo Klub „Kinezis“, Sportski klub „Spin“, Sportski klub „Pegaz“, Klub za sinhrono plivanje „Niš“, Gimnastički klub „Gimnastiks“, Plivački klub „Niš 2005“, Plivački klub „Sveti Nikola“, Vaterpolo klub „Nais“, Diving club „Naissub“, Klub dizača tegova „Naisus“, Taekwondo club „Asterix“, Univerzitetski kik-boks klub “ Naissus“, Ženski rukomenti klub „Naisa“, Sportsko rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom „Nais“, Plivački akademski klub za osobe sa invaliditetom „Delfin“, Aikido klub “Sensei”, Fitnes studio “Bodyline” i Klub borilačkih sportova “Konstantin”, i dodaje: “Podršku pružaju i Uprava za omladinu i sport, Uprava Sportskog centra “Čair”, Nifon Security, Kancelarija za mlade Grada Niša, Media & reform centar Niš, Medijski istraživački centar Niš, Bend “Senke”, “Small Cafe” Niš, Crveni Krst Niš, kao i svi mediji iz regiona.” Ulaz na manifestaciju je besplatan, a publika će novčanu pomoć moći da priloži u kutijama koje će biti postavljene na više mesta.

Nemanja Stanković, trener džudo kluba Kinezis, i Igorov prijatelj, ističe:

Deo novca koji je bio neophodan da bi Igor bio primljen na lečenje je prikupljen, tačnije 35 000 evra. Igor je u Nišu primio prvu terapiju i trenutno se čeka da se njegovo stanje stabilizuje da bi otputovao u Nemačku.”

Stanković se zahvaljuje svima koji su se na bilo koji način angažovali kako bi pomogli Igoru u borbi, i dodaje da će, ukoliko nakon učešća Ministarstva zdravlja preostane deo novca, sredstva biti transparentno prosleđena u humanitarne svrhe.

“Sve informacije o stanju Igora Nurkića, kao i o načinima na koji možete da doprinesete humanitarnim akcijama, možete pronaći na zvaničnoj stranici Džudo saveza Srbije”, dodaje Stanković.

Podsećamo da je za lečenje matičnim ćelijama u Nemačkoj Igoru hitno potrebno 160.000 evra. Vašu donaciju možete uplatiti i na namenski žiro račun Džudo saveza Srbije br. 325-9500900016778-09 OTP Banka, ili slanjem poruke sadržine 171 na 3030. Cena poruke je 100 dinara, a PDV se ne naplaćuje.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *