CESID i IPSOS na 100 obrađenog uzorka: SNS-u u Nišu 29 mandata, 4 opozicione liste imaju većinu

I dok zvaničnih rezultata Gradske izborne komisije još nema, CeSID i IPSOS dali su projekciju raspodele mandata za odbornike SO Grada Niša na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, na osnovu koje će SNS imati 29 mandata u Skupštini grada i neće moći da zajedno sa Ruskom strankom, koja je osvojila jedan mandat, formira većinu od 31 odbornika, lista Dragana Milića 16, a „Biramo Niš“ 10.

Na osnovu 100% obrađenog materijala liste „Biramo Niš“, ističe nosilac liste Đorđe Stanković, oni ipak imaju mandat više u odnosu na podelu koju su dali CESID i IPSOS. Dodaju da je SNS osvojio 29 mandata i neće moći da zajedno sa Ruskom strankom, koja je osvojila jedan mandat, formira većinu od 31 odbornika.

„Pobedili smo SNS uprkos svim pritiscima nepravilostima pljački i uprkos bojkotu koji je bio prisutan, Pobedili smo i hvala svima na podršci, na pomoći, na energiji, na glasovima hvala na poverenju. Nakon 100% obrađenog materijala SNS sa Ruskom strankom nemaju većinu od 31“ – napisao je Stanković.

„Ujedinjeni-Nada za Niš“ imaće 3 mandata, „Dr Savo Manojlović-I ja sam Niš-Kreni-Promeni“ 2, a lista „Ruska stranka-Rusija i Niš u srcu!-Tihomir Perić“ jednog odbornika. Ostale liste, prema podacima CESID-a i IPSOS-a, nemaju nijedan mandat.

Bez mandata su ostale liste „Niš naš grad-Branislav Bane Jovanović-Novo“, „Glas naroda je snaga naroda“, „Ujedinjeni za selo i grad-Budimo na čisto“, „Za naš Niš-Petar Bogićević – Koalicija snaga i Bojan Avramović – Ne damo Niš“.

Sinoć je opozicija u Nišu najavila ujedinjenje i proglasila pobedu, dok su takođe i naprednjaci proglasili svoju pobedu.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *