Ciklus italijanskih filmova u Domu VS

Mladi ambasadori u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, bioskopom Kupina i Univerzitetskom bibliotekom “Nikola Tesla” i ove godine organizuju promociju italijanske kulture u Nišu od 17. aprila do 1. maja.

Za sve one koji žele da se upoznaju sa italijanskom kulturom, muzikom, filmovima, istorijom i kulturnim nasleđem ove mediteranske zemlje, donosimo dašak Italije ovog proleća u Niš!

Program je počeo 17. aprila od 18h u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ otvaranjem izložbe „Živeo Kavandoli“ u kojoj učestvuje preko 100 međunarodnih umetnika, karikaturista i animatora koji su svojim delima reinterpretirali crteže ili figuru Kavandolija. Izložba će biti otvorena do 1. maja.

U nedelju, 22. aprila od 20h otvoren je ciklus italijanskih filmova u maloj sali Doma vojske.

Do 24. aprila na programu će biti:

22.April, 20h
„Dečko od zlata“ 

Film prati Davida, kopirajtera čiji je otac bio filmski scenarista. Nakon očeve smrti, David ostavlja sve što ima i kreće u Rim, gde se sreće sa glumicom koja je postala izdavač po imenu Ludovica, koja želi da objavi autobiografiju svog oca.

23. April, 20h
„1200 kilometara lepote“

Dvanaest stotina kilometara je dugačka Italija, od planinskih delova severno do Južnog mora, od belog snega do plavog mora. Pogledajte Italiju sa pogledom u prošlost, prepunu očekivanja i projekciju budućnosti, povratak u lepotu. Film govori o izlasku na poluotok posebno izrađenog u dokumentima Istituto Luce, u čijem arhivu se pojavljuje Italija od početka dvadesetog veka, i putovanje do našeg vremena.

24. April, 20h
„(Ćerkin) prvi put”

Hiper-anksiozan kontrol-frik otac otkriva da će njegova tinejdžerka po prvi put imati seks. U panici organizuje večernju zabavu sa nekim prijateljima kako bi je odvratiti.

Svi filmovi su sa srpskim titlom. Ulaz na svaku projekciju je 100 dinara.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *