Čovek koji je uzviknuo „gladni smo“ na mitingu SNS podnosi krivične prijave

Dragan Krstić iz Centra za ljudska prava „Clamp“ podneće krivične prijave protiv obezbeđenja koje ga je izbacilo sa mitinga predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića u Nišu. On je medijima svoje viđenje tog događaja objasnio u poslatim saopštenjima za medije, a održaće i konferenciju za novinare.

foto: niskevesti.info

Na mitingu u Nisu, u hali Čair, 22.03.2017 poneo sam 2 pampers pelene. Kada je Vučić započeo govor, i zastao kod prvog sloga, ja sam izvukao 2 pampersa, levom rukom ih podigao i 4 puta glasno vikao „gladni smo“ i jednom „radnici nose pelene“. Nastao je muk u hali par trenutaka. Na mene su skočili pripadnici obezbeđenja i jako udarili po levoj ruci, gde su mi ispala 2 pampersa i 20 flajera koja propagiraju autonomiju od pljačke i poniženja iz Beograda. Napominljem da mi je jako zavrnuta leva ruka, zglob, da sam šutnut u levu nogu, gde imam upalu, da imam posekotinu na glavi od cimanja kroz masu i ponižavajuceg pristupa i tretmana. Tu su narušena moja gradjanska prava i slobode, a ja ponižen kao najgori kriminalac i terorista – napisao je medijima Krstić rekavši da će na sudu dostaviti lekarski izveštaj.

On napominje da će tražiti satisfakciju na sudu. Krstić dodaje da je ispred hale zadržan 25 minuta, kada je predat policiji koja je bila krajnje korektna.

M.S.

3 Comments

  1. U ovom tekstu sebe predstavlja kao zrtvu a svesno je to uradio na mitingu, sta je ocekivao od obezbedjenja? nije prvi i poslednji provokator, ako SNS botove prozivaju za sendvice i on garant to nije uradio zarad parceta salame i lepinje

    1. On ima pravo da to uzvikne i da bude provokator, obezbedjenje nema pravo da ga tako izbaci. Prema tome, njegova su prava ugrozena i on jeste zrtva. Ali naravno, AV-ov film koji snima sa placenim stazistima na mitinzima mora da se nastavi neometano.

    2. Covek je samo iskoristio svoje pravo da kaze sta ga muci, gde je tu sloboda govora, zasto nekome smeta istina koju je izgovorio, i da li je izbacen zbog necije grize savesti?! pitanja je milion, ali ovo je samo pokazalo koliko nema slobode u ovoj zemlji…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *