Crtači „Zagora“ i „Dilana Doga“ u Nišu

Međunarodni festival stripa „Medijana Nifest 2017“ biće održan od 11. do 15.maja, a svečano otvaranje zakazano je za četvrtak u 18 sati na Niškom sajmištu. Specijalni učesnici ove manifestacije biće crtači Dilana Doga i Zagora – Danijele Kaluri i Marčelo Manđatini. Stripovanje na temu „Trideset godina Dilana Doga u Srbiji“ zakazano je u 19 i 30 h na Niškom sajmištu, dok stripovanje „Veče sa Marčelom, crtačem Zagora Te – Neja“ počinje u 20 i 30 sati.

klik za uvećanje

Organizator ove manifestacije je Udruženje ljubitelja stripa „Branko Plavšić“, a pokrovitelj Gradska opština Medijana.

Program Međunarodnog festivala stripa „Medijana Nifest 2017“ počinje pre zvaničnog otvaranja, pa će u četvrtak, 11.maja na Niškom sajmištu biti otvoren Sajam stripskih izdavača u vremenu od 11 – 21h. Istog dana od 14 sati najavljeno je otvaranje izložbe „Projekat treći argument“ u galeriji NKC-a.U 18 i 30 najavljeno je stripovanje na temu „Pola veka Korta Malteza“ na Niškom sajmištu.

„Ove godine imamo izuzetno bogat program. Ono što je najvažnije za ljubitelje stripa je Sajam stripskih izdavača sa desetak poznatih izdavača, zatim ćemo imati školu stripa u osnovnim školama na teritoriji opštine Medijana, tu je i „Stripovanje“ sa različitom tematikom, koje će se održavati svakog dana za vreme trajanja Festivala i ostale prateće aktivnosti“, kaže Zoran Nikolić iz Udrženja ljubitelja stripa.

U okviru ove manifestacije najavljena je i dodela nagrade „Zlatna muza“ Vladimiru Krstiću Laciju, niškom poznatom strip crtaču, slikaru i ilustratoru. Ovu prestižnu nagradu za strip dobio je na osnovu glasova publike na festivalu u San Remiju, u Francuskoj zahvaljujući dugogodišnjem angažmanu na serijalu Šerlok Holms.

D. Vasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *