Crveni krst obezbedio 500 paketa hrane za najugroženije porodice iz Niša

Humanitarna organizacija Crveni Krst Niš, i ove godine, poput svih podružnica u Srbiji, ali i svetu, raznim planiranim aktivnostima obeležiće svoju nedelju, a sve u cilju, kako navode iz organizacije, edukacije stanovništva i učenja mladih značaju volonterizma.

jedan deo socijalno najugroženijih porodica se prehranjuje prodavajuć na buvljaku

Prema planu i programu, obuka će, ukoliko vreme dozvoli biti održana danas, tokom celog dana i to na otvorenom, u čairskom parku. Narednih dana će se sastajati sa drugim članovima i davati krv, a urađen je i plan i socijalna karta, te će uskoro 500, finansijski najugroženijih porodica u okolini Niša, dobiti pakete hrane i odeće.

Planira se niz akcije tokom nedelje Crvenog krsta

„Svuda za svakoga-da li ste znali?“, ovogodišnji je slogan u čitavom svetu, a za 141. godinu postojanja i rada u našoj zemlji, zaposleni i volonteri su najčešće  sprovodili različite programe pomoći i edukacije, ali su, kako navode, često pomagali i u radu Narodne kuhinje i motivisali građane na dobrovoljno davalaštvo krvi.

To su samo neke od stvari kojima se svi mi bavimo već dugo, ali nam je zaista bitno da često držimo obuke iz prve pomoći ali naravno i pružamo pomoć socijalno ugrozenom stanovništvu, a to su upravo i naši planovi za čitavu nedelju, izjavila je Sanja Stojanović, sekretar niške podružnice.

Ova humanitarna organizacija , na globalnom planu, svojim aktivnostima i programima, obuhvata 160 miliona ljudi kroz mrezu od oko 17 miliona volontera i čak 450 000 zaposlanih. Samo u Nisu, zaposlenih ima 16 ali rame uz rame sa njima je i 3000 volontera.

N.M.

1 Comment

  1. Da li je to obezbedila opština „Crveni krst“ /gde ima dosta siromašnih , pogotovo u naselju „Šljaka“/ i gde je uporište najnaprednijih SNS-ovaca ?
    Digresija !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *