Da li je bilo potrebno dve godine da se zaustavi „zakonski teror“ Parking servisa?

Novi gradonačelnik Niša, Darko Bulatović „zauzdao“ je „zakonski teror“ Parking servisa koji je „paukom“ odnosio vozila po Nišu ne samo s nepropisno parkiranih mesta, nego i između blokova zgrada gde nikome ne smetaju i sličnim. Koliko će to ispoštovati ovo javno preduzeće videće se, ali ostaje pitanje „da li je bilo potrebno preko dve godine da bi neko seo za sto sa predstavnicima „Parking servisa“ i rešio da „pauk“ odnosi automobile s onih mesta gde je to zaista potrebno?  A, ne da se „ušunjava“ u naselja i na brzinu podiže vozila koja vlasnici na tim mestima godinama parkiraju.

Bulatović-u-PS1
foto: JP“Parking servis“

To je narod ocenio kao klasičan harač. U naselju „Stevan Sinđelić“ su organizovane noćne straže zbog „pauka“, nešto slično se zbilo na Bulevaru Nemanjića, organizovani su protesti ispred „Parking servisa“, bilo je raznih snimaka na društvenim mrežama… Sve to, zato što nije bilo razgovora. Logično, posle razgovora Bulatovića sa rukovodstvom i radnicima, sama se činjenica nameće da je priznato da je „zakonskog terora“ bilo. Za to niko neće biti kriv jer su automobili odnošeni s onih mesta gde nije bilo znaka da je dozvoljeno parkiranje, tako da su korišćene sve zakonske mogućnosti da se narodu naplati uzimanje vozila s depoa što košta oko 10.000 dinara.

Gradonačenik Niša Darko Bulatović obišao je juče radnike RJ „Transport“ – „Pauk“ služba i Signalizacije. Prvi put od osnivanja JKP Parking servis Niš zaposleni koji rade u „Pauk“ službi imali su priliku da razgovaraju sa prvim čovekom Niša o svim problemima i poteškoćama sa kojima se susreću.

Bulatovic-u-Parking-servisu

Shodno vremenu u kome živimo moramo tražiti neke nove modele i rešenja koji će biti u interesu građana Niša i to pre svega onih koji žele da žive u nekom redu. Pokušali smo da uvedemo neki nivo tolerancije, jer svi imamo određene navike. Da bi smo imali uređen grad moramo poštovati propise, komunalni red mora biti na visokom nivou i zato moramo vratiti poverenje građana u komunalne službe. bahato ponašanje pojedinaca, ponašanje koje ugrožava bezbednost ljudi i dece ne sme biti tolerisano. Pokušaćemo da zajedno pronađemo meru koja će učiniti ljude zadovoljnijim, i građane i zaposlene u Parking servisu“, rekao je Bulatović juče tokom posete Parking servisu.

Narednih nedelja Nišlije će moći da vide da li je Bulatović uspeo u svojim namerama da ukaže na toleranciju „Pauk službe“ u Nišu, a što se pogotovu odnosi na deo oko Doma Zdravlja gde postoji ogroman problem sa nedostatkom parking prostora i još nekim tačkama u gradu gde se beleži identičan problem.

M.Smiljković

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *